Toyotan sähköautot

Ei fossiilisia polttoaineita, ei lähipäästöjä

Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven sähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Käyttäjälähtöisesti suunniteltu täyssähköperhe on täysin lähipäästötön, mutta me haluamme vielä enemmän. Haluamme muuttaa tulevaisuutta ja tehdä ajamisesta vieläkin helpompaa ja hauskempaa.

Toyota bZ4X -konseptimalli
Toyota bZ4X konseptimalli

Esittelemme vuoteen 2025 mennessä globaalisti 15 täyssähköistä mallia. Uuden Toyota bZ -täyssähköperheen ensimmäinen tulokas on bZ4X-konseptimalli. Sen sydän on erityisesti sähköautoille suunniteltu e-TNGA-alustarakenne, jonka ansiosta autolla on SUV-korimallille tyypillisesti pitkä akseliväli ja lyhyet ylitykset, ja lisäksi auto tarjoaa ruhtinaalliset sisätilat. Erittäin kykenevä nelivetojärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Subaru Corporationin kanssa. Se yhdistettynä Toyotan ylivertaiseen kokemukseen sähköistymisestä tarjoaa käyttäjille ainutlaatuisen yhdistelmän varmuutta ja ajamisen hauskuutta.

Lue lisää Toyota bZ -täyssähköperheestä

Proace EV tarjoaa jopa 330 km sähköajokantaman

Toyotan ensimmäinen täyssähköinen hyötyajoneuvo, Proace EV, tarjoaa jopa 1275 kg:n kantavuuden, 1000 kg:n vetomassan ja jopa 330 kilometrin sähköajokantaman (WLTP). Toyota Proace EV -malli on saatavana kahdella eri koripituudella: Compact ja L2. Compact-korimalli on aina varustettu 50 kWh:n akustolla, kun taas L2-koripituuden yhteydessä akuston koko on valittavissa 50 kWh:n ja 75 kWh:n välillä. 50 kWh:n akusto on ladattavista tyhjästä 80 % varaustasoon noin puolessa tunnissa 100 kW:n pikalatausasemalla. 75 kWh:n akuston vastaava latausaika on noin 45 min.

Tutustu Proace EV -malliin

/
Sähköautoilun edut
Toyota Proace EV

Sähköautot toimivat ilman fossiilisia polttoaineita eivätkä ne tuota lainkaan lähipäästöjä. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi nostaen ajamisen mukavuuden uudelle tasolle. Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän.

Lue lisää sähköautoilusta

Sähköauton lataaminen

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä.

/
Lataaminen kotona Sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa myös ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu myös Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin.

Lue lisää
/
Julkiset latausasemat ja kotilatausasemat Monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia. Lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Toyota on myös tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.
/
Pikalataus Pikalatausasemia löytyy niin suurimmista kaupungeista ja esim. useilta huoltoasemilta. Käytettäessä 100 kW:n DC-pikalatausasemaa voidaan auton normaali, 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, ja 75 kWh:n vastaava latausaika on n. 45 minuuttia.
Toyota tarjoaa mielenrauhaa

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, sähköautojemme akustot on suunniteltu kestämään. Lisää mielenrauhaa tuo akustoille myöntämämme 8 vuoden / 160 000 km takuu.

Voit luottaa siihen, että kun sähköautosi akusto tulee tiensä päähän, se hävitetään turvallisella ja vastuullisella tavalla. Lisäksi pyrimme kierrättämään yli 50 % hybridiakun painosta.

/

Lue lisää sähköistymisestä

Yaris Cross Business Yaris Cross Business Täysin uusi Yaris Cross yhdistää kompaktin hybridiauton ja katumaasturin parhaat puolet ainutlaatuisella tavalla. Sen näyttävä muotoilu ja korkea istuma-asento tarjoavat sinulle kaikki katumaasturin mukavuudet, mutta kompaktien mittasuhteidensa ansiosta se on ketterä pyöriteltävä myös kaupungissa. Toyota bZ Toyota bZ Tervetuloa inspiroitumaan kanssamme. Haluamme esitellä sinulle paljon uutta ja yhden uuden nimen: Toyota bZ. Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven täyssähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Oletko mukana? Toyotan hyötyajoneuvot Toyotan hyötyajoneuvot Työ ei ole koskaan vain työtä. Se on luottamuksen rakentamista. Aikataulujen ja lupausten pitämistä. Odotusten ylittämistä. Kun työkaverinasi on Toyotan hyötyajoneuvo, voit keskittyä töihisi täysillä. GR 86 - tarina jatkuu GR 86 - tarina jatkuu Saammeko esitellä: kolmas GR-mallimme. Uuden, aiempaakin voimakkaamman GR 86 -mallin hienostunut muotoilu ja huippuluokan käsiteltävyys tarjoavat sitä ajamisen hauskuutta, josta jo mallin edeltäjä tunnetaan – ja vielä paljon enemmän.