1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Bo ja Yaris Cross ovat yhtä
Toyota palvelee

Bo ja Yaris Cross ovat yhtä

Ihmiset

Yli 30 vuotta autotoimittajana työskennellyt Bo Ingves löysi auto vuodeksi -sopimuksesta kätevän vaihtoehdon auton omistamiselle. Nyt kokeneella automiehellä on vuorossa Toyota Yaris Cross, joka on käytössä osoittautunut kokoaan suuremmaksi ja monipuoliseksi menopeliksi.

 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat ja video: Juho Paavola
 • 2.5.2024
 • Katso videolta, mitä Bo ajattelee Yaris Crossista. Videon puhekielenä toimii ruotsi, mutta tekstitys on suomeksi.

   

  Miksi valitsit Yaris Crossin?

  Tarvitsimme vaimoni kanssa toisen auton käyttöömme koronavuonna. Löysimme auto vuodeksi -tarjouksen Toyotalta ja ajelimmekin seuraavan vuoden Toyota Yaris -mallilla. Se osoittautuikin sen verran hyväksi autoksi, että päätimme jatkaa vielä seuraavankin kierroksen Toyotalla ja Yaris Crossilla, joka nyt toimii perheemme ainoana autona. Yaris Cross on Yarisia vieläkin parempi meille, koska tällä iällä alan olla jo vähän tällainen jäykkis. Korkean auton kyytiin on helppo nousta ja myös päästä sieltä pois!

  Mikä autossasi on parasta?

  Nyt kuulostaa siltä kuin olisin maksettu Toyotan mannekiini. Yaris Cross on kivoimpia autoja, joilla olen ajanut. En kuitenkaan osaa nimetä yhtä yksittäistä ominaisuutta, vaan auto vain on kokonaisuutena ja yleiseltä käytettävyydeltään tosi hyvä. Se kuluttaa vain neljä ja puoli litraa satasella, mutta hybridivoimalinjan ansiosta ajossa on tarvittaessa potkua. Pienenä autona sen saa parkkiin tosi hyvin, mutta kokoon nähden tavaratila on yllättävän reilun kokoinen ja jaetun välipohjan ansiosta kauppakassit pysyvät kätevästi pystyssä. Tykkään siitä, kun joku on miettinyt pienetkin asiat valmiiksi.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Muutosta ajattelussani! Joskus aikaisemmin en voinut kuvitellakaan ostavani Toyotaa, koska en tykännyt niiden designista. Lähemmäs nykyhetkeä tultaessa muotoilu on tullut lähemmäs omaa makuani, ja kyllähän kaksi peräkkäistä Yaris-malliani ovat osoitus siitä, että mieleni on muuttunut. Nyt olen täysin vakuuttunut siitä, miten hyviä autoja Toyota valmistaa.

  "Minulle viini tai auto on joko hyvä tai ei, mutten osaa läheskään aina sanoa, miksi näin on. Se vain on niin", sanoo Bo Ingves.
   
  Miten autotoimittajan työsi vaikuttaa tapaasi katsoa autoja?

  Olen tehnyt autotoimittajan työtä yli 30 vuotta. Nyt olen virallisesti eläkkeellä ja teen töitä satunnaisesti. Kun tein töitä kokoaikaisesti, olin jatkuvasti matkoilla autojen takia, tiesin ja tunsin työni puolesta kaikki sen hetken autot hyvin. Minulla ei ole samanlaista autosilmää kuin jollakin kollegoilla, jotka purkavat autot viiniarvostelujen tapaan pieniksi yksityiskohdiksi ja arvioivat vivahteita koko illan. Minulle viini tai auto on joko hyvä tai ei, mutten osaa läheskään aina sanoa, miksi näin on. Se vain on niin.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Nykyisin näköjään kerran vuodessa, eli aina kun auto vuodeksi -sopimukseni päättyy. Aikaisemmin vaihdoin autoa ehkä neljän vuoden välein. Silloin auto on vielä hyvässä kunnossa, mutta sen ajan jälkeen sen myös tuntee jo vähän liian hyvin ja alkaa kaivata jotakin uutta.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Tykkään kaikesta, ja jos ominaisuuksia tai varusteita on liian vähän, se on hirveää! Sitä taustaa vasten Toyota Yaris Cross on käsittämättömän hyvä valinta. Se on ihan perusvarusteltu Toyota, mutta silti siinä on automaattiset tuulilasinpyyhkijät, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja peruutuskamera, jotka moneen kalliimpaan autoon saa vain lisävarusteena. Vain äänentoistojärjestelmä voisi olla vähän tuhdimpi, mutta toisaalta suomenruotsalainen kun olen, niin laulan tietty kuorossa, joten matkoilla voin aina laittaa radion kiinni ja harjoitella laulamista.

  "Yaris Crossin kokoon nähden tavaratila on yllättävän reilun kokoinen ja jaetun välipohjan ansiosta kauppakassit pysyvät kätevästi pystyssä", Bo Ingves kiittelee.

   

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Kun otimme ensimmäisen Yarisin, tein silloin vielä täysipäiväisesti töitä. Käytin autoani lähinnä siirtymätaipaleilla eri autovalmistajien välillä, kun hain eri autoja koeajoihin lehtijuttuja varten. Nyt kun olen eläkkeellä, Yaris Cross toimii perheemme ainoana autona, ja se riittää meille tosi hyvin. Enimmäkseen ajelemme kotikaupungissamme Porvoossa ja välillä käymme muutaman kymmenen kilometrin päässä Helsingissä, mutta myös yli 400 kilometrin mökkimatka Pohjanmaalle taittuu Yaris Crossilla mukavasti.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Mieltymykset muuttuvat iän myötä, enkä esimerkiksi enää diggaile samalla tavalla urheiluautoja, kuten nuorena. Aina olen kuitenkin tykännyt Rolls Royceista. Luultavasti kuitenkin vain sen imagon vuoksi, enkä oikeasti tiedä, haluaisinko edes omistaa sellaisen. Sama juttu on lokinsiipiovilla varustetun Mersun kanssa. Molemmat kutkuttavat minua ajatuksena, eli ilmeisesti unelma-autoni olisikin siis jokin sellainen, joka on uniikki ja upean näköinen, mutta täysin epäkäytännöllinen.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Olin kerran autotoimittajana matkalla Pohjois-Italiassa. Saimme ajaa Fiat 600 Abartheilla testiradalla koko päivän niin paljon kuin sielu sieti. Rata-ajohan on vähän sellaista, että mutkaan tultaessa painetaan napakasti jarrua, otetaan uusi ajolinja ja annetaan taas kaasua. Sen jälkeen hommaa toistetaan kerta toisensa perään. Siinä sai ajaa niin kovaa kuin autosta lähti, ja kun horisontissa siinsivät vielä kauniit Alpit, niin ei siinä aika käynyt pitkäksi. Se oli tosi hauskaa.

  Bo Ingvesin mielestä hänen kotikaupunkinsa Porvoon vanha kaupunki on helmi vertaansa vailla.

 • Kuka
  Bo Ingves, 66

  Ammatti: Eläkkeellä oleva autotoimittaja. Ajanut yli 30 vuoden uransa aikana satoja erilaisia autoja. ”En silti osaa sanoa, miksi joku auto on mielestäni hyvä tai ei. Näin vain on, ja Yaris Cross on mielestäni hyvä auto”, Ingves pohtii.

  Asuu: Vaimonsa kanssa Uudellamaalla Porvoossa. ”Se on aivan ihana kaupunki asua, ja siellä on tosi paljon kulttuuria ja erilaista tekemistä. Helsinkiin pääsee tarvittaessa puolessa tunnissa moottoritietä pitkin, ja Porvoon vanha kaupunki on helmi vertaansa vailla.”

  Harrastaa: Basson soittamista eri kokoonpanoissa, musiikin säveltämistä ja miksaamista sekä vanhojen kitaroiden keräilyä.

  Auto: Toyota Yaris Cross on vuosimallia 2023. Ajettu 16 000 kilometriä.Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua