1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Karin Corolla on punainen, kaunis ja kaareva
Toyota palvelee

Karin Corolla on punainen, kaunis ja kaareva

Minun Toytani
Tilavan Toyota Corolla Touring Sportsin kyydissä kulkevat Kari Erosen, vaimon ja koiran lisäksi sujuvasti myös puutarhan mullat. Ensi kertaa Toyotalla kulkeva vannoutunut automies on valintansa tyytyväinen.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 18.6.2021
 •  

  Miksi valitsit Corolla Touring Sportsin?

  Vanha autoni alkoi tulla vaihtoikään, kävin pyörimässä Toyota -liikkeessä ja jäin heti koukkuun. Auto oli tosi mukavan näköinen ja lisäksi tarvitsemme perheessämme isoa autoa. Vaikka asumme ja liikumme vaimoni kanssa kaksin, mukanamme kulkee usein parsonrusselinterrierimme Bertta ja erilaista tavaraa. Kun takakontissa on tilaa, sekä koira että matkatavarat mahtuvat sinne hyvin. Enää ei tarvitse heittää laukkuja takapenkille.

  Mikä autossasi on parasta?

  Jos nyt haluan kuulostaa mahdollisimman pinnalliselta, niin ehdottomasti ulkonäkö! Se pisti heti silmääni. Uusi Corolla on silmääni tyylikäs ja linjakas. Takakontti on sisältä tilava, mutta ulkoa perä kaartuu pehmeästi, hieman shooting brake -tyyliin alas. Ja kun suoritusarvot olivat kunnossa, ja uutta autoa hankkiessa sai vielä valita listalta omaa silmää hivelevän punaisen värin, paketti oli valmis!

   

  "Toyotaa on sanottu luotettavaksi autoksi, jolla on äärettömän hyvä hinta-laatusuhde. Viimeistään nyt on todettava, että se pitää kyllä paikkansa", toteaa Kari Eronen.

   

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Totta puhuen se ei ole aikaisemmin merkinnyt kovinkaan paljon, eikä minulla koskaan aikaisemmin ole ollut Toyotaa. En ole ollut koskaan merkkiuskollinen autoilija, vaan olen enemmänkin tykännyt seilata eri merkkien välillä ja kokeilla erilaisia autoja, jotka ovat vaikuttaneet kiinnostavalta. Toyotaa on sanottu luotettavaksi autoksi, jolla on äärettömän hyvä hinta-laatusuhde. Viimeistään nyt on todettava, että se pitää kyllä paikkansa.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Ajan paljon maan- ja moottoritiellä, joten arvostan auton vakaata kulkua matka-ajossa. Samalla työajoni alkavat ja päättyvät Helsingin keskustassa, joten myös tietynlainen näppäryys on mukava lisä. Hybrid-moottori on osoittautunut taloudelliseksi molemmissa. Varusteista tykkään erityisesti mukautuvasta vakionopeudensäätimestä, hyvin toimivasta kaistavahdista, avaimettomasta lukituksesta ja jalanheilautuksella avattavasta takaluukusta, jota kauppareissuilla olikin jo kaivattu.

   

  Kari Eronen innostuu uusimmista lisävarusteista ja tykkää seurata uusien autojen kehittyvää tekniikkaa ja sen kypsymistä ahkerasti autoalan medioista.

   

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  No tietenkin sopivan usein! On myönnettävä, että innostun uusimmista lisävarusteista ja tykkään muutenkin seurata uusien autojen kehittyvää tekniikkaa ja sen kypsymistä ahkerasti autoalan medioista. Vaihdan autoa tavallisesti 2–3 vuoden välien, kun kilometrit ja hyvityshinta ovat sopivassa suhteessa.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Asun Turengissa, mutta etätöiden ohessa teen osan töistäni Helsingissä, eli suuri osa kilometreistä kertyy kolmostiellä. Kesäisin Turengista on helppoa tehdä rouvan kanssa pieniä päiväretkiä ympäri Suomea. Lisäksi meillä on yhteiskäytössä oleva mökki Keski-Suomessa, missä käymme useamman kerran vuodessa. Loput ajosta onkin sitten tavallista kaupassa käyntiä ja näin alkukesästä rivitalopuutarhurin kuljetustarpeiden täyttämistä, eli farmarimalli on kohdallaan.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Kun autoa vaihtaa riittävän usein, ehtii myös tapahtua. Kerran kun, olimme jälleen vaihtaneet autoa ja odottelin vaimoani, todistin tuulilasin takaa, kuinka hän aivan pokkana nousi vieraaseen autoon – siis siihen, joka oli samanlainen kuin vanha automme! Ei auttanut, vaikka kuinka koetin välkytellä valoja merkiksi. En tosin aina itsekään ole terävimmilläni. Kerran olin pysäköinyt Helsingissä Erottajalle, mutta etsin autoani pitkään rautatieaseman alla olevasta parkkihallista. Odotukseni Toyota MyT -sovelluksen paikannusominaisuuden suhteen ovatkin korkealla!


 • Kuka?

  Kari Eronen, 62

  Ammatti: työskentelee asiantuntijatehtävissä.

  Asuu: vaimonsa kanssa Kanta-Hämeen Turengissa. ” Se on keskellä eteläistä Suomea mukava pieni paikka, josta on helppo liikkua autolla joka suuntaan.”

  Perhe: vaimo ja koira sekä muualla asuvat lapset.

  Harrastukset: puuhastelu, rivitalon puutarhanhoito ja mökkeily.

  Auto: Toyota Corolla farmari on vuosimallia 2021, jolla on nyt ajettu noin 2500 kilometriä.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua