1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Hybridi rullaa ketterästi kaupungissa
Toyota palvelee

Hybridi rullaa ketterästi kaupungissa

Minun Toyotani
Toyota Yaris on ollut luottovalinta Kirsi Asposalolle. Hänen uusin hybridinsä sopii erityisen hyvin kaupunkioloihin.
 • Teksti: Sami Takala
 • Kuvat: Susanna Kekkonen
 • 6.4.2020
 • Miksi valitsit Toyota Yarisin?

  Olen vahvasti merkkiuskollinen. Kun vaihdoin työpaikkaa, jouduin hetken ajamaan eri merkin autolla, kunnes sain itse valita mieleisen. Koska asun keskustassa, halusin kauppakassityyppisen auton, joka mahtuu pieneen tilaan. Ketteryys ja näppäryys kaupunkioloissa olivat ratkaisevia tekijöitä.

  Miten uusi hybridisi kulkee?

  Olen aina tykännyt hybridistä. Kun auto käyttää alhaisilla nopeuksilla sähköä, se on hämmentävää: moottori on ihan hiljaa ja yhtä huomaamaton kuin haamu. Hybridi on myös huoleton, sillä autoa ei tarvitse erikseen ladata, vaan akku latautuu itsekseen ajossa.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Vakionopeudensäädin on ehdoton, ja on kiva, että sellainen on myös näin pienessä autossa. Peruutustutka helpottaa pysäköintiä. Lisäksi arvostan kaistavahtia, joka piippaa, jos auto ajautuu kaistaviivalle. Autossani on myös törmäysvaroitin, josta on apua, jos ajan liian lähelle estettä.

   

   

  Vaikuttaako hybridi ajotapoihisi?

  Itse asiassa vaikuttaa. Autoni kertoo, milloin ajan taloudellisesti, joten seuraan ajotapaani enemmän kuin normiautossa. Pyrin välttämään nopeaa kaasuttelua, ettei mittari pomppaa punaiselle. Kun kiihdytän rauhallisesti, mittari pysyy vihreällä. Se on palkitsevaa ja ohjaa ajamistani.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Neljän vuoden välein. Se on leasing-auton elinkaari. Omaa autoa pitäisin varmasti pidempään. Koskaan en ole ajanut Toyotaa sellaiseen kuntoon, että sitä olisi pitänyt korjata. Merkin autot ovat olleet vakaita ja luotettavia.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Ajan sillä töihin ja kauppaan. Pitkiä matkoja tulee harvoin ja enimmillään ajan 300 kilometriä suuntaansa. En ole kaivannut isompaa autoa eikä ajomukavuudessa ole ollut valittamista. Vuodessa kilometrejä kertyy noin 15 000.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Olin liikkeellä yhdellä aiemmista hybrideistäni, ja bensa näytti uhkaavasti loppuvan. Ajattelin, että kyllä minä sähköllä pääsen asemalle, jonne oli vielä muutaman kilometrin matka. Sähköä tosiaan riitti – kahden metrin päähän bensapumpusta. Ei siinä auttanut kuin pyytää huoltamon työntekijöiltä apua, jotta auto saatiin tuupattua pumpulle. Sen jälkeen ei ole bensa päässyt ­loppumaan.


 • Kuka

  Kirsi Asposalo, 55,
  Scandic Hotelsin konsepti- ja tuotepäällikkö

  • Asuu Helsingin Töölössä.
  • Perheeseen kuuluu kaksi poikaa, joista toinen on muuttanut pois kotoa.
  • Harrastaa hapanjuurileivän leivontaa, konsertteja, teatteria, lukemista ja ulkoilua.
  • Yaris Hybrid on vuosimalli 2019 ja sillä on ajettu 817 kilometriä.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua