1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Kaj Kunnas ajelee jo neljännellä Toyotallaan
Toyota palvelee

Kaj Kunnas ajelee jo neljännellä Toyotallaan

Minun Toyotani
Kaj Kunnas päätyi autokaupoilla vähän kuluttavaan Toyota Auris Hybridiin. Seuraavana voisi olla vuorossa Corolla Hatchback.
 • Teksti: Eeva Lidman
 • Kuvat: Susanna Kekkonen
 • 9.1.2020
 • Miksi valitsit Toyota Auris Hybridin?

  Mietin auton vaihtoa ja hybridin valintaa luontoa ajatellen. Koska Toyotaa myyvä Tammisaaren Autokeskus on palvellut minua aina hyvin, ostin Aurisinkin sieltä. Heidän kanssaan on ollut aina mukava tehdä autokauppaa, ja auton ostaminen on ollut toimivaa ja vaivatonta.

  Miten hybridi kulkee?

  Oikein mukavasti. Hybridi sopii minulle, koska se ei ole kovin ärhäkkä. Ohituksissa voisi olla vähän enemmän voimaa, mutta hyvin olen pärjännyt. Koeajoin uuden Corolla Hatch­backin syksyllä, ja se oli pikkuisen omaa autoani pirteämpi. Saattaa olla, että minusta tulee ensi keväänä Corollan omistaja.

  Mitkä ominaisuudet ovat sinulle autossa tärkeitä?

  Tärkeintä on, että autossa on turvallista ja varmaa tekniikkaa, joka ei jätä tielle. Eikä Toyota ole tielle ikinä jättänytkään. Vuosi sitten ajoin peurakolarin, mutta silloinkaan matka ei katkennut. Peuralle kävi huonosti, mutta minulla oli tuuria, sillä eläin ei tullut ruudusta sisään. Varmatoimisuuden lisäksi autossa on tärkeää pieni kulutus. Aurisilla pääsen alle neljään litraan sadalla kilometrillä.

   
  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Olen vaihtanut autoa noin viiden vuoden välein. Meillä on vaimoni Mariannen kanssa ollut neljä Toyotaa. Vaimon auto on tällä hetkellä Toyota Yaris, ja hän on ajanut sillä jopa loma-asunnollemme Espanjaan. Pieni auto on kestänyt pitkät matkat hyvin.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Ajan pääasiassa työmatkoja ja mökkireissuja. Kesällä, toukokuusta kesäkuuhun, kilometrejä tulee noin 20 000. Talvikuukausina tulee taas todella vähän, ja kilometrit jäävät alle 5 000:n. Talven pimeinä aikoina ja huonoilla keleillä käytän mieluummin junaa tai muita julkisia liikennevälineitä.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Toyota on ollut perheessämme aina jollain tavalla mukana. Isä hankki 60-luvulla Toyota Crown -farmarin ja siihen liittyy paljon kivoja lapsuusmuistoja. Teimme Crownilla muun muassa lomamatkan Turkkiin. Oli iso ja jännittävä juttu lähteä ajamaan monen maan läpi Turkkiin asti. ­Crown sopi hyvin tuollaiselle reissulle, kun sen takaosassa pystyi nukkumaan.

  Mukavin autoiluun liittyvä muistosi?

  Ehkä mieleenpainuvin automuisto on lapsuudestani, kun serkullani oli 60-luvun lopulla keltainen avo-Jaguar. Ajelimme Hangossa merellisissä maisemissa kauniina kesäpäivänä ja nautiskelimme kesäloman vapaudesta. Itse en ole koskaan harkinnut avoautoa, mutta tuo ajelu jäi hyvin 5-vuotiaan pojan mieleen.


 •  Kuka

  Kaj Kunnas, 56,
  urheilutoimittaja ja juontaja

  • Toimi urheilutoimittajana Ylellä 1989–2017 ruotsinkielisessä urheilutoimituksessa sekä Yle Urheilussa.
  • Palkittu Suomen urheilugaalassa urheilujournalismipalkinnolla. Valittiin vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2016.
  • Asuu Karjaalla vaimonsa Mariannen kanssa. Perheen kaksi tytärtä ovat jo muuttaneet pois kotoa.
  • Auris Hybridi on vuosimalli 2015 ja sillä on ajettu 165 000 kilometriä.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje