1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Säveltäjä Ilari Hylkilä luottaa Corolla Versoon
Toyota palvelee

Säveltäjä Ilari Hylkilä luottaa Corolla Versoon

Minun Toytani
Säveltäjä Ilari Hylkilä aloitti uransa hyräilemällä melodioita vanhempiensa Toyota Corollan takapenkillä. Säveltäjä on kulkenut Corollasta Corollaan, sillä myös nykyinen auto on Toyota Corolla.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 3.3.2021
 •  
  Miksi valitsit Toyota Corolla Verson?

  Olen huomannut, että autojen hankinta kohdallani tapahtuu eräänlaisen ajopuuteorian kautta, eli ne vain jotenkin päätyvät minulle. Edellinen autoni oli vanhempieni vanha Nissan. Tämä nykyinen, vuoden 2007 Corolla Verso, on puolestaan avovaimoni hankkima. Tutustuttuani autoon kunnolla, huomasin, että avovaimoni oli tehnyt oikein hyvän valinnan.

  Mikä autossasi on parasta?

  Auto on erittäin hyvä ajaa. Se on vakaa. Autosta löytyy myös paljon muunneltavissa olevaa tavaratilaa, mikä on erittäin kätevää. Vanhassa autossa arvostan myös sitä, että huolto- ja korjauskulut pysyvät maltillisella tasolla. Siinäkin mielessä Corolla Verso on osoittautunut hyväksi valinnaksi.

  ”Koska en halua laittaa suuria summia autoon, taitaa luotettava Corolla Verso olla optimaalinen autovalinta niin kauan, kunnes on aika hinata se pois”. 

   

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Varhaisimpia autoilumuistojani ja nykyhetkeä. Corollasta on lähdetty ja nyt siellä ollaan taas. Kun olin lapsi, vanhemmillani oli oranssi Toyota Corolla. Istuin takapenkillä ja kuuntelin iskelmiä vanhempieni kanssa. Siitä alkoi kuin varkain myös oma sävellystyöni. Kun musiikki loppui, aloin hyräillä omiani. Ynisin melodioita ja käytin hampaitani lyömä­soittimena kalisuttamalla niitä yhteen.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Kun edellinen hinataan pihasta pois, eli kun se ei enää ole ajokunnossa! Tähänastiset autoni on käytännössä ajettu loppuun. Tämä johtuu siitä, että näen auton enimmäkseen käyttö­esineenä, en niinkään statussymbolina tai ylellisyyshyödykkeenä.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Autolla ajetaan pitkää matka-ajoa sekä kaupungissa tyypillisesti varttitunnin mittaisia ajoja. Useimmiten ajot liittyvät asioiden hoitoon. Tykkään ajaa itse, mutta istun mielelläni myös kyydissä, jolloin voin käyttää aikani vaikkapa keskeneräisten sävellysten hiomiseen.

  Ilari Hylkilästä on kätevää, kun autossa on paljon muunneltavissa olevaa tavaratilaa.

   

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Kyllä ne varmasti ovat juuri niitä muistoja lapsuudestani, kun ajelim­me pitkin Suomea vanhempieni kanssa ja hyräilin ensimmäisiä sävel­lys­aihioitani. Se hyräily ja hampaiden kalistelu ei välttämättä kuulostanut vieressä istuneista sisaruksistani kovin hienolta, mutta en muista heidän koskaan asiasta valittaneenkaan.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Se olisi ekologinen ja se voisi tarvittaessa kulkea turvallisesti ilman ajajaa. Haluaisin, että auto on ekologinen muutenkin kuin mielikuvatasolla. Tietysti olennaista on, että auton käyttämää energiaa on helposti saatavilla ja että auto olisi myös sopivan hintainen. Unelmien autolla voisi myös lentää, mutta se on jo sitten kaukaisempaa tulevaisuutta. Koska en halua laittaa suuria summia autoon, taitaa luotettava Corolla Verso olla optimaalinen autovalinta niin kauan, kunnes on aika hinata se pois.


 •  Kuka

  • Ilari Hylkilä
  • Säveltäjä ja asiakkuuspäällikkö.
  • Asuu Espoossa.
  • Harrastaa liikuntaa, kuten lenkkeilyä ja kuntoa ylläpitävää lihastreeniä. ”Musiikkiakin harrastan, vaikka se on työ. Maailmassa on paljon hyvää musiikkia, jota on ilo kuunnella.”

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua