1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Toyota C-HR vie Kaitsun ja leveän hymyn töihin ja takaisin
Toyota palvelee

Toyota C-HR vie Kaitsun ja leveän hymyn töihin ja takaisin

Minun Toyotani
Urheilutoimittaja ja juontaja Kaj Kunnas tunnetaan laajasta tietovarastostaan ja iloisesta luonteestaan. Ne ovat hänen tavaramerkkinsä, jotka tuovat yrittäjälle tiuhaan työkeikkoja ympäri Suomea. Kaj Kunnas tarvitsee luotettavan auton, joka vie hänet kelissä kuin kelissä töihin ja tuo myös takaisin kotiin. Siksi hänellä on Toyota C-HR.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 22.3.2023
 • Miksi valitsit C-HR:n?

  C-HR on auto, jossa on kaikki, mitä tarvitsen. Työkeikkani toimittajana, puhujana ja juontajana vievät minua Suomen joka kolkkaan. Siksi haluan ennen kaikkea auton, joka vie minut Uusikaarlepyystä turvallisesti töihin ja tuo minut myös takaisin vaimoni luokse kotiin. Perheessämme on aina ollut Toyotan autoja, ja kun oli aika vaihtaa vanha Auris pois, C-HR oli sopiva valinta. Hetkeäkään en ole katunut, päinvastoin!

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Se on perheemme luottomerkki. Luotin isääni paljon, ja häneltä olen perinyt myös oman tapani ajaa autoa. Kun olin lapsi, eläinlääkärinä työskennellyt äitini ajoi Volvolla, mutta isälläni oli Toyota Crown. Hän harrasti sukellusta, ja ajoimme Crownillamme sukellusmatkoille aina Turkkiin asti. Siihen aikaan ajaminen Europan maiden, kuten DDR:n ja Romanian läpi oli todellinen seikkailu. Nukuimme matkalla autossa, ja aina se vei meidät perille. Nykyisin perheessämme on kaksi Toyotaa, sillä vaimoni ajaa Yarisilla. Se on samalla automme Espanjan Andaluciassa, missä vietämme nykyisin talvet.

  Työkeikkani toimittajana, puhujana ja juontajana vievät minua Suomen joka kolkkaan, kertoo Kaj Kunnas.
   
  Millainen työkalu Toyota sinulle on?

  Auto on minulle työkalu paitsi paikasta toiseen siirtymisessä myös siinä, miten kykenen työtäni tekemään. Toyotalla on hyvä ja luotettava maine, mutta samalla merkki on neutraali ja maanläheinen, eikä ärsytä ketään. En voisi mennä työkeikalle pramealla ja hintavalla autolla, sillä se loisi minusta heti tietynlaisen kuvan. Vaikka en enää työskentele vakituisesti Yleisradiolla, teen edelleen paljon töitä urheilun parissa, ja asiakkaisiini kuuluvat myös Syöpäsäätiö ja Aivoliitto. Se että Toyota toimii paralympialiikkeen sponsorina, istuu hyvin yhteen oman ajatteluni ja työni kanssa.  

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Tärkeintä on turvallisuus. Vaikka C-HR ei ole kaikkein isoin auto, tykkään sen jykevästä olemuksesta. Pitkässä matka-ajossa auton mukautuva vakionopeudensäädin on paras kaverini, ja myös viihdejärjestelmälle on annettava täydet pisteet. Kun lähden ajelemaan, tykkään kuunnella erityisesti urheilulähetyksiä ja myös Kansanradio kuuluu suosikkeihini.  

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Suunnilleen viiden vuoden välein. Vaikka en varsinainen automies olekaan, on myönnettävä, että tekniikan kehitys kiehtoo minua. Uusi malli alkaa kiinnostaa, kun uusia varusteita alkaa ilmaantua. Nyt olisi vaikeaa palata enää autoon, jossa ei olisi esimerkiksi mukautuvaa vakionopeudensäädintä tai päivittäin käyttämääni bluetoothia.

  Kaj Kunnaksen perheessä on aina ollut Toyotan autoja, ja kun oli aika vaihtaa vanha Auris pois, C-HR oli hänen mielestään juuri sopiva valinta.
   
  Millaisessa käytössä autosi on?

  Ajan aika paljon, eli noin 30–35 000 kilometriä vuodessa. Useimmiten ajoni on pitkää, sellaista 100–500 kilometrin siivua maantiellä. Pitkillä matkoilla käytän paljon junaa, mutta etenkään Uusikaarlepyystä poikittain itään mentäessä junayhteydet eivät oikein toimi. Silloin minulle on ensiarvoisen tärkeää, että auto vie minut turvallisesti ja luotettavasti perille kelissä kuin kelissä. 

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Ajotyylini on sellainen, että maantiellä ja moottoritiellä ajan reippaasti ja rajoitusten sekä muun liikenteen mukaan. Sen sijaan kaupungissa ajan tosi rauhassa ja mieluusti hiljaa: pelkään ajavani jonkun päälle ja minua kauhistuttaa, kuinka kovaa toiset kaupungissa ajavat. Joskus jo nyt aikuiset lapsemme ovatkin sanoneet, että annetaan äidin ajaa kaupungissa, koska oma ajoni muistuttaa hautajaissaattoa. Ehkä he ovat oikeassa. Kerran kun lähdin yöllä Yleisradiolta iltavuorosta kotiin, poliisit pysäyttivät ja puhalluttivat minut, koska olin heidän mielestään ajanut epäilyttävän hiljaa ja he luulivat minun olevan humalassa. Puhalsin nollat ja jatkoin matkaa yhtä kommellusta rikkaampana. 

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  No tietenkin se, mikä minulla nyt on! Minulle auto on työkalu, jonka on oltava sopivan hintainen ja luotettava. Nykyinen Toyota CH-R täyttää kaikki kriteerit Suomessa, kun taas vaimoni pieni Toyota Yaris on ketteryydessään oikea unelma-automme talvisin Espanjassa, missä kadut ovat välillä kapeita ja parkkipaikat tiukkoja.

  Kaj Kunnaksella on aina autonsa takaluukussa pieni Thaimaasta peräisin oleva amuletti.

 • Kuka
  Kaj Kunnas, 60

  Työ: Kaj Kunnas tunnetaan erityisesti Yleisradion urheilutoimittajana. Äidinkieleltään ruotsia puhuva Kunnas työskenteli vuosina 1989–2017 Yleisradiolla sekä ruotsinkielisessä että suomenkielisessä toimituksessa urheilutoimittajana ja selostajana. 

  ”Teen nykyisin kielivierailuja kouluihin kertoakseni kaksikielisyyden eduista ja esitän aina saman tietokilpailukysymyksen: olympialaisissa on lähes 200 selostuskoppia, mutta mitkä ovat ainoat kolme maata, jotka selostavat kisat kahdella kielellä? Kaksi maata ovat Kanada ja Sveitsi, ja Suomi on kolmas, mikä on tosi hieno juttu.”

  Asuu: Kunnas asuu vaimonsa kanssa kesät Uusikaarlepyyssä. Viime vuosina talvet pariskunta on viettänyt vuokraamallaan loma-asunnolla Espanjassa Granadan alueella. 

  Harrastukset: Espanjassa padel ja petankki. Kotona Kunnasten lempiharrastus on kolmella pakalla pelattava samba-canasta-korttipeli.

  Auto: Toyota C-HR on vuosimallia 2020 ja sillä on ajettu hieman yli 100 000 km.


   

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua