1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Toyota RAV4, kuin hanska käteen
Toyota palvelee

Toyota RAV4, kuin hanska käteen

Minun Toyotani
Tuula Ahola valitsi jo kolmatta kertaa RAV4:n. Trendikäs ulkomuoto ja hiljainen ääni tekivät vaikutuksen.
 • Teksti: Johanna Lätti
 • Kuvat: Marjaana Malkamäki
 • 17.6.2020
 • Miksi valitsit Toyota RAV4:n?

  Tämä on itse asiassa jo kolmas RAV4, mutta tällä kertaa hybridi. Olemme mieheni kanssa pitäneet mallin luotettavuudesta ja ajomukavuudesta. Tämä uusi malli on myös trendikkään näköinen.

  Kun aikoinaan ostimme ensimmäisen RAV4:n, meillä oli rottweiler ja hankimme samaan aikaan kesämökin eli toisin sanoen tarvitsemme ison tavaratilan ja nelivetoisen auton mökkitielle.

  Mikä autossasi on parasta?

  Ensimmäinen reaktioni oli, että onpa mukavaa, kun tämä on niin hiljainen. Välillä joudun miettimään, onko auto todella käynnissä. Olen pitkä, joten tykkään, kun tässä istutaan hieman korkeammalla. Voisi sanoa, että auto istuu kuin hanska käteen.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Olemme tämmöinen Toyota-perhe. Kakkosautona meillä on Yaris ja myös kahdella tyttärellämme on Toyotat. Meillä on Tammer-Autossa hovikauppias Antero Inkala, jonka kanssa olemme tehneet kaikki autokauppamme. Hän on autokauppiaiden aatelia: aloitamme neuvottelut aina pullakahveilla. Koskaan ei ole jääty tien päälle eikä ole ollut muitakaan huonoja kokemuksia, joten ei ole ollut tarvetta vaihtaa merkkiä.

   
  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Ekologisuus, ajomukavuus ja luotettavuus.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Haluamme ajaa uudella autolla, joten vaihdamme kolmen vuoden välein.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Työmatkojen lisäksi ajamme sillä lähinnä 70 kilometrin matkan mökille Nuutajärvelle. Vuodessa kertyy noin 25–30 000 kilometriä.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Olin 17-vuotias, kun isäni osti minulle valkoisen Anglian, jossa oli musta pyörä takana. Se oli nuorelle tytölle kauhistus. Pidin pääni enkä ajanut sillä. Porilainen nuori poika tuli ostamaan sen, ja kun nimet olivat alla, hän paljasti, että se oli Amerikan vientimallistoa ja niitä oli vain kaksi Suomessa. Suustani pääsi ”oho”. Saatuani ajokortin päädyin sitten ostamaan Datsun 100 A:n.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Olen nuoresta tytöstä asti halunnut ajaa punaista Porschea. Tosin nyt kun ikää alkaa tulla, en tiedä, miten hyvä sitä olisi ajaa. Siinähän istutaan melkein maan tasalla.


 • Kuka

  Tuula Ahola, 55,
  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

  Asuu Pirkkalassa miehensä kanssa.

  Perheeseen kuuluu kaksi aikuista tytärtä, jotka ovat muuttaneet kotoa.

  Harrastaa mökkeilyä, kerää vanhaa Arabiaa ja suomalaista lasia sekä sienestää. ”Noukimme viime syksynä mieheni kanssa reilu 200 litraa sieniä.”

  RAV4 on vuosimallia 2020 ja sillä on ajettu 2 000 kilometriä.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua