1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Yaris on hevosharrastajan auto
Toyota palvelee

Yaris on hevosharrastajan auto

Minun Toyotani
Islanninhevonen ja Toyota Yaris ovat luotettavia ja helppoja kavereita, jotka kuljettavat paikasta toiseen. Katri Heikkilällä on molemmat.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 17.12.2020
 • Miksi valitsit Yariksen?

  Ensimmäinen Yaris tuli taloon vuonna 2011. Jäin silloin vuorotteluvapaalle, ja totesimme mieheni kanssa, että emme pärjää yhdellä autolla. Päädyin Yarikseen ystäväni suosituksesta lyhyen koeajon jälkeen. Nykyisen autoni hankin keväällä 2017 Toyota Kaivokselasta, missä auto oli ollut lähinnä henkilökunnan käytössä. En käynyt edes koeajolla, vaan oston sinetöi Kaivokselassa saamani erinomainen palvelu. Yaris säilyttää hintansa melko mukavasti, ja siitä on ollut iloa autoa vaihdettaessa.

  Mikä autossasi on parasta?

  Ehdottomasti luotettavuus. Kummassakaan autossani ei ole esiintynyt mitään vikoja, eikä minun tarvitse jännittää, lähteeköhän se pihasta vai ei. Kohtuullinen kulutus ja maltilliset päästöt ovat minulle tärkeitä, sillä ajan paljon. Nykyisessä autossani on vieläpä bonuksena kattoikkuna, ja Yaris istuukin minulle kuin hansikas käteen.

  ”Ajan vuodessa noin 25 000–30 000 km, josta suurin osa maantieajoa. Toyota Yaris mielletään varmasti enemmän kaupunkiautoksi, mutta sillä on mukava taittaa myös pidempää matkaa.”

   

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Luotettavuutta, pysyvyyttä ja laatua. Myös kaikissa palvelu- ja huoltotilanteissa hommat ovat aina pelittäneet, kuten on sovittu.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Kyllähän autossa aina ulkonäkö kiinnittää huomion ensimmäisenä, mutta käytössä vielä tärkeämpää on turvallisuus, joka puolestaan lähtee ajomukavuudesta. Saan säädettyä penkin ja ohjauspyörän itselleni juuri sopiviksi ja näen hyvin ympärilleni. Tunnen, että auto on helposti hallittavissa. Yaris on näppärän kokoinen ja helppo parkkeerata, mutta tuntuu maantiellä kokoaan isommalta. Harrastan ratsastusta islanninhevosellani Sohvilla, ja pieneksi autoksi Yariksessa on yllättävän hyvin tavaratilaa ratsastusvarusteilleni.

  "Unelmieni auto on kaunis ja virtaviivainen, mutta myös käytännöllinen."
  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Noin viiden vuoden välein. Marssin autokaupoille ennen kuin vanhassa alkavat korjaustarpeet tulla vastaan ja vanhasta autosta saa vielä mukavasti välirahaa.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Käytän autoa päivittäisellä työmatkallani, tosin nyt korona-aikana olen työskennellyt pääsääntöisesti kotona. Ehdottomasti eniten autoa käytän tallimatkoihin. Kilometrejä minulle kertyy tyypillisen viikon aikana noin 450–600 km. Yhdellä tallireissulla ajoa kertyy edestakaisin noin 150 km, josta suurin osa on maan- ja moottoritiellä. Yariksella on mukava ajaa pidempääkin matkaa.

  Katri harrastaa ratsastusta islanninhevosellaan Sohvilla, ja hänen ilokseen Toyota Yariksessa on hyvin tavaratilaa myös ratsastusvarusteille.

   

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Olin ostomatkalla pomoni kanssa Coloradossa. Oli jo pimeää, kun olimme ostoksilla kauppakeskuksessa viimeisten asiakkaiden joukossa. Kävelimme lähes tyhjälle parkkipaikalle erään naisen perässä. Napsautin vuokra-automme lukot auki, jolloin myös auton valot välähtivät. Edellämme kävellyt nainen istu tyynesti autoomme, käynnisti sen ja lähti ajamaan. Vaikka avaimet olivat minulla, oli auto kantaman sisällä. Onneksi nainen huomasi virheensä. Hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen, kun hän vuolaasti pyyteli anteeksi tapahtunutta. Uskon, että hänkin taitaa jo nauraa tapaukselle yhtä paljon kuin mekin!

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Sen pitäisi olla kaunis ja virtaviivainen, mutta myös käytännöllinen. Muita kriteerejä olisi riittävät säilytystilat, ja voimanlähteenä mielellään sähkö- tai hybridimoottori. Voimaa pitäisi mielellään olla hevostrailerin vetämiseen, eli uskoisin vaikkapa RAV4 Plug-in Hybridin osuvan aika lähelle unelma-autoani.


 •  Kuka
  • Katri Heikkilä, 51
  • Työskentelee markkinointipäällikkönä Tikkurila Oyj:ssä
  • Asuu Vantaalla
  • Perheeseen kuuluvat avomies, koira ja hevonen
  • Harrastaa ratsastusta, ulkoilua ja kokkailua
  • Yaris on vuosimallia 2016 ja sillä on ajettu 87 000 kilometriä

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua