1. Autot
  2. Hybrid Electric
Toyota palvelee

Parhaat palat molemmista maailmoista

Miksi tyytyä kompromisseihin, kun voi saada kaiken? Ladattava Prius Plug-in Hybrid tarjoaa parhaat palat molemmista maailmoista. Uuden Priuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut sähköajokantama, joka riittää kattamaan useimpien keskimääräisen päivittäisen ajosuoritteen. Voit siis nauttia hiljaisesta ja tehokkaasta sähköajosta päivittäisessä käytössä, ja ladatun sähkön loppuessa tai pidemmillä reissuilla matka jatkuu Toyotan taloudellisella ja huolettomalla itselataavalla hybridillä.

Miten Toyotan Plug-in Hybrid toimii?

Toyotan ladattavissa hybrideissä on kaksi moottoria: bensiinikäyttöinen polttomoottori sekä sähkömoottori, ja ne työskentelevät saumattomassa yhteistyössä.

Prius Plug-in Hybridin sähköinen toimintamatka

Täysin uuden Prius Plug-in Hybridin sähköinen toimintamatka on 13,6 kWh bruttokapasiteetin omaavan akun, alhaisen ilmanvastuskertoimen ja erittäin energiatehokkaan ladattavan hybridivoimalinjan ansiosta parhaimmillaan jopa 86 km*.

 

Ilahduttavaa energiatehokkuutta

Prius Plug-in Hybridin säännöllisellä latauksella on vaikutusta polttoainetehokkuuteen sekä sähköiseen toimintamatkaan.  Litiumioniakun korkeatiheyksiset kennot, optimoidut jäähdytysväylät sekä auton älykkäät ohjelmistot takaavat hyvän suorituskyvyn sekä pidemmän toimintamatkan. Prius Plug-in Hybridin energiatehokkuutta lisäävät edelleen aktiivinen etusäleikön suljin, ilmalämpöpumppu sekä aurinkopaneelikatto (saatavilla Premium-varustetasossa). Etusäleikkö sulkeutuu ilman lämpötilan ja muiden olosuhteiden mukaan. Tämä tehostaa polttomoottorin toimintaa eri olosuhteissa, kuitenkin erityisesti pakkasella. Energiatehokas ilmalämpöpumppu puolestaan takaa tehokkaan lämmityksen  ja viilennyksen ilman että auton moottoria tarvitsee käynnistää. Auton sisätiloja on mahdollista esilämmittää- tai viilentää täysin sähkökäyttöisesti pelkän ilmalämpöpumpun avulla aina kun lämpötila on –10 °C tai lämpimämpi. 
*Kulutus ja toimintamatka on testattu laboratoriossa keskivertoajoa jäljittelevällä WLTP-mittauksella. Tulokset on tarkoitettu automallien väliseen vertailuun, eivätkä päde tarkasti liikennekäytössä. Kulutukseen ja sähköiseen toimintamatkaan vaikuttavat mm. ajotapa, nopeus, lämpötila, sää- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus. Ladattavaa hybridiä on suositeltavaa ladata mahdollisimman usein kulutuksen ja päästöjen minimoimiseksi.