1. Discover Toyota
 2. Start your impossible
 3. Yhteistyöurheilijamme
Toyota palvelee

Yhteistyöurheilijamme

Start Your Impossible

Meille on erittäin tärkeää tukea paikallisia urheilijoitamme. Tällä sivulla jaamme yhteistyöurheilijoidemme Matti Suur-Hamarin ja Leo-Pekka Tähden tarinat. Toivomme näiden tarinoiden, jotka kertovat mm. suomalaisesta sisusta, voimakkaasta tahdosta ja periksiantamattomasta työstä parempien tulosten saavuttamiseksi, inspiroivan jokaista haastamaan oman mahdottomansa.

Matti Suur-Hamari

Syntymäaika
31. toukokuuta, 1986

Kotipaikka
Ruka

Laji
Paralumilautailija

Paralympialaiset
2018

 • Matti Suur-Hamari törmäsi moottoripyörällään elokuussa 2009 henkilöauton kanssa. Hän loukkaantui onnettomuudessa pahasti, ja Matin toinen jalka jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Matti päätti jo sairaalassa toipuessaan, että hän jatkaa lumilautailua ja tekee kaikkensa, että pääsee paralympiajoukkueeseen edustamaan Suomea arvokilpailuihin. 

  Toive toteutui ja vuosien kova työ palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla paralympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa vuonna 2018: Matti toi Suomen joukkueelle lumilautacrossista kultaa sekä banked slalomista pronssimitalin.

  Harjoitellessaan Matti vahvistaa erityisesti vammautunutta jalkaansa. Harjoittelussa hän korostaa myös psyykkisen puolen kehittämistä. Matti arvioi, että kisasuoritus ja menestys arvokilpailuissa perustuvat ensisijaisesti mielenhallintaan. Hän pyrkii saamaan rennon ja keskittyneen mielialan, jolla saa itsestään irti mahdollisimman hyvät suoritukset. 

  - Valmistaudun parhaillaan Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisiin, ja tavoitteenani on luonnollisesti laskea taas mitaleille. On hienoa huomata, että Toyota isona globaalina yhtiönä on kiinnostunut myös ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnista. Voin ilokseni todeta, että jaamme Toyotan kanssa täysin samanlaisen arvomaailman. Uskon että pääsemme toteuttamaan huikeita yhteistyökuvioita urheilun saralla tulevina vuosina, menestynyt lumilautailija toteaa.

Leo-Pekka Tähti

Syntymäaika
22. kesäkuuta, 1983

Kotipaikka
Pori

Laji
Ratakelaus

Paralympialaiset
2004, 2008, 2012, 2016

 • Leo-Pekka Tähti on dominoinut lajiaan ratakelausta maailman parhaana jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on saavuttanut urallaan 28 arvokisamitalia: viisi paralympiakultaa, yhden paralympiapronssin, neljä MM-kultaa, kolme MM-hopeaa, kolme MM-pronssia, kahdeksan EM-kultaa, kolme EM-hopeaa ja yhden EM-pronssin. Leo-Pekka on voittanut myös Vuoden Urheilija 2016- sekä Vuoden Yleisurheilija 2017 -palkinnot. 

  Konkarikelaajan palkintokaappi pullistelee mitaleja ja pokaaleja, mutta yhä edelleen motivaatio harjoitteluun on korkealla. Leo-Pekalla on aina ollut kova halu todistaa voimansa ja kykynsä tekojen kautta. Miehen voimalause on ”Kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen”. Leo-Pekka saa itsestään ja treeneistään irti paljon mm. mielikuvaharjoitteiden avulla: hän kuvittelee viereensä kilpailijan, mikä motivoi häntä harjoittelemaan täysillä.

  Leo-Pekka treenaa sekä Suomessa että Espanjassa, leipälajiaan ratakelausta sekä kakkoslajiaan pyörätuolikoripalloa. 

  Tokion 2020 paralympialaisten osalta Tähden tavoite on selkeä. 

  – Viides perättäinen 100 metrin voitto ja nelosella finaalipaikka. Toyotalla on merkittävä rooli tukiessaan minua kohti tavoitteitani. Toyotan arvoissa yhdistyy samanlaisia asioita kuin omassa arvomaailmassani. Ihmisten kunnioitus ja syrjinnän vastaisuus tekevät Toyotan yhteistyökumppanuudesta itselleni luontevaa, Suomen menestynein vammaisurheilija kertoo.