1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Estetiikan ehdoilla
Toyota palvelee

Estetiikan ehdoilla

Minun Toytani

Kotkan museontoimenjohtaja Kirsi Niku harrastaa taijia ja haluaa kauniin auton, sillä esteettisyys luo ihmisille hyvää oloa. Heräteostoksena hankittu näyttävän oranssi Toyota Yaris kuljettaa Nikua äänikirjojen tahdissa pitkin Kymenlaakson museoita.

 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola

   

 • 18.6.2021
 •  
  Miksi valitsit juuri Toyota Yarisin?

  Tämä auto on minulle ikään kuin tuttu, sillä tämä on jo toinen Yarisini peräkkäin. Aikaisemmin minulla oli Volkswagen Polo. Kun siihen alkoi tulla kilometrejä, hain toista vastaavaa, saman hintaluokan luotettavaa autoa. Etelä-Kymen autossa sain hyvää palvelua, sillä he kuuntelivat minua ja löysivät vuokra-autoistaan sopivan ja vähän ajetun Yarisin. Nykyisessä autossani ihastuin väriin ja ulkonäköön, kuten naiset usein tekevät – ja miehet ehkä vielä useamminkin!

   

  Kirsi Niku ihastui Yariksen väriin ja ulkonäköön. 

   

  Mikä autossasi on parasta?

  Ehdottomasti sen väri. Vanhallakin Yarisilla olisi vielä ajanut, mutta kun vein sen huoltoon, näin autokaupassa tämän. Ihastuin heti, mutta niin tunteella en sentään mennyt, että olisin ostanut sen heti. Odotin pari päivää ja ostin vasta sitten. Tämän värisiä ei juuri Etelä-Kymenlaaksossa ole vastaan tullut, sillä tällaisia on alueella kuulemma vain neljä.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Se on hyvä perusauto, luotettava, muttei luotaantyöntävä. Minulle auto ei ole statussymboli. Haluan, että sitä on helppo ajaa, ja että se siirtyy paikasta toiseen luotettavasti. Autot ovat aika kalliita, mutta Toyotassa hinta-laatusuhde on hyvä.

   

  Kirsi Niku harrastaa muun muassa taijia. 

   

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Ajomukavuus, ajamisen helppous ja mukavuus. Automaattivaihteet tekevät ajamisesta mukavaa, enkä usko, että enää vaihdan takaisin manuaaliin. Todella tärkeää minulle on Yarisini väri ja esteettisyys, sillä harrastan taidetta ja olen visuaalinen ihminen. Nykyisin esimerkiksi sähkökaapeissa on taidetta, joten toivoisin taiteellisuuden näkyvän myös autoissa. Kauniit asiat luovat ympärilleen hyvinvointia.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Mahdollisimman harvoin! Vaihdan autoa, kun ei vanhalla ei ole enää kiva ajaa, tai kun siihen alkaa tulla vikoja. Tietenkin auto on hyvä vaihtaa, kun siitä vaihdossa vielä saakin jotakin. Tämä heräteostos tuli kyllä tehtyä hieman suunniteltua nopeammin.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Noloja kokemuksia riittää paljon, mutta onneksi myös hauskoja! Auton avulla harvoin pääsee juttelemaan, mutta hybridiauto tuntuu olevan mielenkiinnon kohteena. Kerran tankatessani autoani eräs mies alkoi vinoilla ja kysellä, säästääkö hybridi muka bensaa. Joidenkin päivien päästä meillä oli Merikeskus Vellamossa seminaari, jossa olin puhujana. Huomasin saman miehen yleisössä, ja aavistuksen nolosta ilmeestä päätellen myös hän taisi tunnistaa minut.


 • Kuka?

  Kirsi Niku

  • Niku työskentelee Kotkan kaupungin museotoimenjohtajana. Hänen työpaikkansa on Merikeskus Vellamossa, mutta hänen museonsa vastuualueeseen kuuluvat myös muut Kymenlaakson museot.
  • Syntyjään Niku on Kymenlaaksosta, mutta on opiskelujen ja työn vuoksi asunut eri puolilla Suomea. Kotkaan hän asettui 15 vuotta sitten aloittaessaan nykyisessä virassaan. ”Kotka on mukavan pieni kaupunki, missä on kaikki tarvittava. Kulttuurielämä on hyvin vireää, mikä johtuu osin kaupungin pienestä koosta. Yhteistyö kulttuuriväen kesken on hyvin tiivistä ja helppoa.”
  • Perheeseen kuuluu kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.
  • Harrastaa LogoArtia, kuvataidetta, taijia, lukemista ja mökkeilyä.
  • Nikun Toyta Yaris Hybrid 1.5 on vuosimallia 2017 ja sillä on ajettu 35 000 kilometriä.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje