1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Prius on vaivattomuuden ylistys
Toyota palvelee

Toyota Prius on vaivattomuuden ylistys

Minun Toyotani
Tuomas Sauliala intoilee sähköautoista työssä ja vapaa-ajalla. Toyota Prius on hänen mielestään hyvällä tavalla tylsä auto: se toimii ja kuljettaa, muttei ärsytä ketään.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 28.5.2020
 • Miksi valitsit Toyota Priuksen?

  Hankin autoni huhtikuussa 2016. Olin ajanut Priuksella aikaisemmin ja huomannut sen helpoksi ja hauskaksi autoksi. Sillä oli hyvä ja luotettava maine, sekä edulliset ylläpitokustannukset. Olen mukana autonomista autoilua kehittävässä Sensible 4 -yrityksessä ja intoilen autoista niin työssä kuin vapaa-ajallani. Siksi myös hybridimoottori oli minulle tärkeä asia.

  Mikä autossasi on parasta?

  Se on älyttömän helppohoitoinen, kulut ovat ennakoitavissa, ja kun huoltoa on, se on kohtuuhintaista. Edellisessä autossani ovet eivät aina talvella meinanneet aueta, mikä oli ärsyttävää. Tässä autossa vikoja ei ole ollut. Autohan on aina kallis pitää, mutta Prius ei ole yhtä kallis kuin moni muu.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Luotettavuutta ja mitattavissa olevaa laatua. Se pärjää katsastustilastoissa, mikä kertoo kaiken oleellisen. Samalla Prius on vaivattomuuden ylistys: se on auto, jota ei tarvitse ajatella, ja joka on hyvällä tavalla tylsä. Kun laitan sen yksin katuparkkiin, minun ei tarvitse pelätä, mitä sille käy. Prius toimii ja kuljettaa, muttei ärsytä ketään.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Minua ei juuri kiinnosta, kuinka nopeasti auto kiihtyy nollasta sataan. Haluan, että sillä on mukavaa ja vaivatonta ajaa kaupungissa. Ajan matkoistani 90 prosenttia Kehä I:n sisäpuolella. Hybriditekniikalla Prius matelee tosi siististi ja vaivattomasti ruuhkissa. Maantielläkin pärjäämme hyvin ja mökkireissuille mahtuu mukaan kaikki, mitä tarvitsemme.

  Tuomas Saulialan Priuksen mittarissa on vasta 90 000 kilometriä, auto on maksettu ja isot huollot vasta kaukana edessä. Nyt siis vain ajellaan ja nautitaan edullisista kilometreistä.
   
  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Useammin kuin suomalainen keskimäärin, mutta en vaihtamisen ilosta. Priuksella aion ajaa, kunnes siinä tulevat tunnit täyteen, eli toisin sanoen minulla ei ole aikomustakaan ajella hetkeen autokaupoille. Nyt mittarissa on vasta 90 000 kilometriä, auto on maksettu ja isot huollot vasta kaukana edessä. Nyt siis vain ajellaan ja nautitaan edullisista kilometreistä.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Näin autoalan ihmisenä hävettää sanoa, kuinka vähän ajan! Minusta saisi mannekiinin jollekin pyöräfirmalle. Poljen pyörällä töihin, ja välillä auto seisoo pitkiäkin aikoja parkissa. Ajelen ehkä kerran viikossa. Toisaalta autolla ei pidä ajaa aina kun mahdollista, vaan silloin kun sen käyttö on järkevin ratkaisu.

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Niitä on useita, mutta kaikkia yhdistää sama asia. Ne ovat perheen tai ystävien kanssa tehtyjä pitkiä road trippejä Eurooppaan. Ne ovat totta kai hienoja matkakokemuksia maisemineen, mutta todellinen suola on yhdessä oleminen. Autoon muodostuu intiimi ja rajattu tila, josta kukaan ei ole lähdössä minnekään. Siinä syntyy keskusteluja, jotka ehkä muualla jäisivät käymättä.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Suorituskykyinen sähköauto. Tiedän, että ajattelussani on pieni ristiriita: kehitän automaattisen ajamisen järjestelmiä, mutta haluan että autossa on hyvä ihmisajettavuus. Ne eivät nimittäin sulje toisiaan pois. Autonomia tekee liikenteestä sujuvampaa ja turvallisempaa eli elämästä helpompaa, mutta välillä ihmisen pitää myös päästä ajamalla ajamaan.

  Kiinnostuitko Priuksesta? Lue lisää täältä.


 • Kuka

  Tuomas Sauliala
  Ikä:
  39
  Ammatti: Sensible 4:n markkinointipäällikkö

  • Asuu kerrostalossa Ruskeasuolla Helsingissä. ”Siellä on kaikki, mitä tarvitsemme. Kaupunki on lähellä, luonto vielä lähempänä.”
  • Perheeseen kuulu vaimo sekä 10- ja 12-vuotiaat lapset.
  • Harrastaa valokuvausta, polkupyöräilyä ja sähköautoblogin kirjoittamista.
  • Prius on vuosimallia 2012 ja sillä on ajettu 91 619 kilometriä.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua