1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Proace kuskaa pastorin ja pakaasit
Toyota palvelee

Proace kuskaa pastorin ja pakaasit

Minun Toytani
Kirkkoherra Heikki Nenonen ja Haagan seurakunnan työntekijät tarvitsivat monipuolisen auton. Näkyvästi teipattu Toyota Proace auttaa seurakuntaa näkymään ja tekee tärkeästä diakoniatyöstä entistä helpompaa.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 3.3.2021
 •  
  Miksi valitsitte Proace Verson?

  Seurakuntamme toimii isolla alueella Etelä- ja Pohjois-Haagassa, Lassilassa ja Kivihaassa, mutta meillä on vain yksi toimipiste, eli kirkko ja seurakuntatalo Etelä-Haagassa. Totesimme, että emme voi odotella ihmisiä yhdessä paikassa, vaan meidän on itse liikuttava ihmisten parissa. Siksi hankimme auton Haagan seurakuntaan viime kesänä. Ilosanomin teipattu auto on meille myös tapa näkyä. Laitoimme teippimme jopa auton katolle, jotta kerrostalosta näkee, kuka on asialla!

  Mikä autossanne on parasta?

  Ehdottomasti Verson muunneltavuus. Autoon mahtuu tilavasti kuskin lisäksi kahdeksan ihmistä, mutta irrottamalla penkit saamme pakettiautoon verrattavan tavaratilan käyttöömme. Se on tärkeää, sillä erilaisiin tapahtumiin osallistuessamme meillä on mukana kahvitermoksia, messutelineitä ja muuta tavaraa. Meille tärkeää on myös auton vähäpäästöisyys.

  Toyota Proace Versoon mahtuu tilavasti kuskin lisäksi kahdeksan ihmistä ja irrottamalla penkit, autoon tulee melkein pakettiauton tavaratila.

   

  Mitä Toyota merkitsee sinulle?

  Luotettavuutta jaa laatua. Näin positiivisesti ajateltuna Toyota ei ole statussymboli, se on auto. Harrastan valokuvausta Canonin kameralla, joka on myös Japanista. Se muistuttaa minua Toyotasta: se ei herätä kamalasti tunteita, mutta hoitaa aina hommansa ja jälki on hyvää. Toyota merkkinä ei ärsytä ketään, ja siksi sen imago istuu juurin meidän työhömme hyvin.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Muunneltavan tilan ohessa Proacen ehdoton etu on sen helppokäyttöisyys. Vaikka auto on pakettiauton kokoinen, sitä on yhtä helppoa ajaa ja käsitellä kuin henkilöautoa. Helppous on meille tärkeää, sillä seurakunnassa autoa ajaa moni ihminen hyvinkin erilaisella ajokokemuksella.

  Kuinka usein vaihdatte seurakunnassa autoa?

  Tämä on ensimmäinen automme, joten tarkasti en vielä uskalla sanoa! Hankimme Proacen neljän vuoden leasing-sopimuksella, joten luultavasti vaihdamme autoa neljän vuoden välein. Valitsimme leasing-rahoituksen, koska autot eivät ole ominta alaamme ja myös leasing-sopimuksen hinta oli edullinen.

  Millaisessa käytössä autonne on?

  Suurin osa ajostamme on hyvin paikallista ja lyhyttä ajoa seurakunnan alueella. Auto on osoittautunut hyväksi avuksi erityisesti korona-ajan diakoniatyössä, kuten vanhusten kauppa- ja apteekkiavussa. Hieman pitempiä matkoja kuljemme tavallisesti lähinnä pääkaupunkiseudun suurilla hautausmailla järjestettäviin hautajaisiin. Maantiellä ajamme satunnaisesti kauempana pidettäviin koulutustilaisuuksiin. Viime kesänä lisäsimme liikkuvuuttamme hankkimalla seurakunnalle polkupyörän, jolla kuljemme osan lyhyemmistä matkoista.

  Haagan Seurakunnan ajoista suurin osa on hyvin paikallista ja lyhyttä ajoa, kertoo Heikki Nenonen.

   

  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Proace on vielä niin uusi, ettei sillä niitä ei vielä ole ehtinyt kertyä. Omassa elämässäni hauskimmat autokokemukset ovat olleet koko perheen kanssa Eurooppaan tehdyt road tripit. Auto ja suksiboksi ovat olleet täynnä kamaa, ja olemme yöpyneet teltassa. On kiva, kun mukana on koko perhe ja sopiva määrä seikkailunhalua. Kun sen yhdistää autoilun vapauteen, ei koskaan aamulla tiedä, mitä ilta tuo tullessaan.

  Minkälainen on unelmiesi auto?

  Meillä perheessämme on neljä lasta, joten unelmieni auton tärkein kriteeri on aina ollut seitsemänpaikkaisuus! Tällä hetkellä unelmoin hieman pienemmästä autosta, sillä asumme kaupungissa, joten se olisi helpompi parkkeerata. Tämä on varmasti maailman tylsin vastaus, mutta en ole kovin kova autohifistelijä. Siksi noin yleisesti ajateltuna haluankin auton, joka ei houkuta ketään, mutta joka tekee sen minkä lupaa.


 •  Kuka

  • Heikki Nenonen, 40
  • Ammatti: Helsingin Haagan seurakunnan kirkkoherra
  • Asuu: kerrostalossa Helsingin Munkkiniemessä
  • Perhe: vaimo ja neljä lasta
  • Harrastukset: valokuvaus ja juokseminen
  • Auto: Haagan seurakunnan Toyota Proace Verso 1.5 Diesel on vuosimallia 2020

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua