1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Relax korvasi Toyota Auriksen tekniset viat | Toyota Way
Toyota palvelee

Relax korvasi Toyota Auriksen tekniset viat

Toyota Relax
Turkulaisen Erika Uskin Toyota Aurikseen on tullut kaksi korjaushinnaltaan arvokasta teknistä vikaa. Molemmat korvattiin Relax-turvasta.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Erika Uskin kotialbumi
 • 21.2.2023
 • Helsinki oli jäänyt taakse, ja Erika Uski ajoi tyttärensä kanssa moottoritien liikennevirrassa kohti Turkua, kun hänen vuoden 2015 Toyota Auris -autonsa moottorin voima tuntui hiipuvan yllättävästi: käynti nyki ja nopeus tippui ylämäessä.

  ”Osasin odottaa, että jokin isompi tekninen vika siellä on, sillä pääsimme hädintuskin kotiin.”

  Kotiin päästyään Uski otti yhteyttä tuttuun Toyota-merkkihuoltoon Turun Autokiilaan. Autokiilan tietojärjestelmä näytti heti, että Auris oli huollettu edellisenä keväänä ja näin ollen kuuluisi Relax-turvan piiriin. Sen yllättävän suuri arvo oli selvinnyt Uskille jo aiemmin syyskuussa, kun samaan autoon vaihdettiin uusi, automaattinen CVT-vaihteisto rikkoutuneen alkuperäisen tilalle. Uski sanoo, ettei hän epäillyt hetkeäkään, etteikö myös moottoritiellä ilmaantunutta vikaa korvattaisi.

  ”Toyota on luotettava merkki ja luotettavuus on läsnä myös siinä tavassa, miten asiat hoituvat.”

  Erika Uski päätti Toyota Auriksen hankkiessaan, että auto tullaan huoltamaan aina merkkihuollossa.
   
  ”Selkeä viestintä asiakkaalle tuo mielenrauhaa”

  Uski ajoi auton Turun Autokiilaan ja suuntasi kotiin paikallisbussilla. Pian perään tulikin puhelu. Siinä kerrottiin, että autoon uusitaan sen sytytyspuolat ja ohjelmoidaan sen moottorinohjausyksikkö. Kerrottiin, että kaikki korvataan Relax-turvasta, sillä kyseessä on odottamaton rikkoontuminen eikä normaali kuluminen. Uski kertoo arvostavansa sujuvaa ja rehellistä yhteydenpitoa.

  ”Työskentelen sairaanhoitajana ja työssäni kerron potilaille jatkuvasti, mitä tulen tekemään. Samaa me auton omistajatkin tarvitsemme – tietoisuus suunnitelmasta tuo hyvää oloa ja mielenrauhaa.”

  Toyota Auris on toinen auto, jonka Uski on koskaan ostanut. Ensimmäinen toisen merkin kaupunkiauto osoittautui eräänlaiseksi murheenkryyniksi, jonka korjaukset ja huolto tehtiin tuttujen avustuksella. Auriksen hankkiessaan Uski päätti, että auto tullaan huoltamaan aina merkkihuollossa.

  ”Toyota-pikahuoltoon voi vain mennä ja autoilun murheet hoituvat riippumatta siitä, mitä ne ovat. Relax-turva tuo mielenrauhaa auton omistamiseen myös tulevina vuosina.”


 • Kuka

  Erika Uski, Turku

  Toyota Auris

  Relax-turvasta korjattu vika: Automaattivaihteisto ja sytytyspuolat


   

  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 160 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua