1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Toyota Relax kattaa myös tuontiauton korjauksen
Toyota palvelee

Toyota Relax kattaa myös tuontiauton korjauksen

Toyota Relax
Relax on Toyota-autojen lisäturva, joka tulee voimaan säännöllisellä merkkihuoltovisiitillä. Tamperelainen Risto Helin oppi, että arvokas turva seuraa myös maasta toiseen.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Risto Helinin kotialbumi
 • 14.3.2023
 • Helinien perheessä kahden Toyota Prius -mallin omistaminen on johtanut sittemmin tiiviiseen merkkiuskollisuuteen. Nyt autoina ovat Avensis ja liki tuliteränä kesällä 2020 ostettu Corolla-hybrid farmarimallina. Risto Helin kertoo, että Corolla valikoitui autoksi Priusta avaramman pääntilan myötä. Helin muistelee, että hankintahetkellä Corolla-farmarimalleja oli myynnissä Pirkanmaalla tasan kaksi kappaletta. Valinta kohdistui 12 000 kilometriä ajettuun, Ruotsista autoliikkeeseen tuotuun yksilöön. Päätös juuri Toyota Corollan ostamisesta oli autoliikkeiden tarjontaa läpikäydessä vankkumaton.

  ”Toyotan Kaizen-ajattelu kolahtaa minuun kovaa. Tiedän myös saavani auton, mikä ei mene heti rikki, eikä käyttäjää rahasteta kovilla käyttökustannuksilla. Huoltaminen on järkevän hintaista myös merkkiliikkeessä.”

  Määräaikaishuolto merkkiliikkeessä aktivoi seuraavan vuoden ajaksi Relax-turvan auton kymmeneen auton ikävuoteen saakka, ja jopa 185 000 kilometriä ajetulle autolle. Se korvaa muusta kuin normaalista kulumisesta johtuvat rikkoontumiset.

  Risto Helinin Toyota Corollassa alkoi takaluukku nikottelemaan ja aukeamaan hitaasti viime syksynä. Huollon yhteydessä selvisi, että toinen takaluukun sähkömoottoreistä oli mennyt rikki. Korjaus hoitui Relax-turvan kautta maksutta.
   
  Relax-turva siirtyy maasta toiseen

  Helinien Corollan varusteisiin kuuluu auton takaluukku, joka avautuu jalalla pyyhkäisemällä. Se on kätevä, etenkin jos peräkonttiin on esimerkiksi lastaamassa kaksin käsin tavaraa. Syksyn 2022 aikana luukku alkoi satunnaisesti aukeamaan hitaasti ja nikotellen.

  Helin otti asian puheeksi Tammer-Autossa määräaikaishuollon yhteydessä ja vika selvisi nopeasti: toinen takaluukun sähkömoottoreista oli mennyt rikki. Samalla selvisi, ettei sen vaihtaminen tule maksamaan omistajalle mitään. Corollalle oli tehty ensihuolto 11 000 kilometrin kohdalla ensimmäisessä kotimaassa.

  ”Tammer-Auto näki järjestelmistään heti Ruotsissa tehdyn merkkihuollon tiedot. En ehtinyt edes ajattelemaan maksamista, kun maksuttomuus oli selvillä.”

  Ripeää toimintaa

  Kiitosta saa myös ripeä toiminta. Helin oli varautunut tekemään Tammer-Auton odotustiloissa läppärillä päivän ensimmäiset työt niinä tunteina, kun autoa korjattaisiin.

  ”Lopulta ehdin juuri saada läppärin käyntiin ja kahvin kuppiin, sillä auto oli jo 20 minuutissa valmis. Toiminta oli erittäin nopeaa!”


 • Kuka

  Risto Helin, Tampere

  Auto: Toyota Corolla

  Relax-turvasta korjattu vika: Takaluukun sähkömoottori.


  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 185 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua