1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Relax-turva on merkkihuollon asiakkaiden automaattinen etu
Toyota palvelee

Relax-turva on merkkihuollon asiakkaiden automaattinen etu

Toyota Relax

Kun auton tehot puuttuvat kiihdyttäessä ja moottorin epätasaisen käynnin tuntee ratin takanakin, alkaa aprikointi korjauskuluista. Vantaalaisen Heimo Pesosen farmari-Auriksen käyntihäiriöt korjattiin Relax-palvelun piirissä ilmaiseksi.

 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Heimo Pesonen kotialbumi
 • 12.9.2022
 • Vantaalainen Heimo Pesonen osti Toyota Auris Touring Sports -auton vuonna 2016. Eläköitymisen myötä ajokilometrit vähenivät, ja bensiiniauto tuntui aiempaa dieseliä järkevämmältä vaihtoehdolta. Auris on hänen ensimmäinen Toyotansa.

  "Tämä on käytännöllinen auto mökkiläiselle. Auris ei ole loistoauto, vaan sillä pääse paikasta aa pisteeseen bee, ja kiistämättä Toyotat ovat varmoja pelejä maineeltaan."

  Vikoja voi kuitenkin tulla Toyotoihinkin. Pesonen ajoi taajama-alueella nopeudella 50 kilometriä tunnissa ja painoi kaasua raskaammalla jalalla, kun maantiellä nopeusrajoitus muuttui kahdeksaankymppiin. 1,2-litraisen turbokoneen jouhevan murahduksen sijaan tehot uupuivat, ja moottori täristi selvästi. Kokenut autoilija tunnisti nopeasti, että kone käy kolmella sylinterillä.

  Korjaus seuraavana päivänä

  Käyntihäiriö harmitti, mutta käänne parempaan oli yllättävän lähellä. Kriittinen vika haluttiin selvittää nopeasti, ja Tsushoauton huoltoon pääsi jo seuraavana päivänä. Siellä Pesonen muisti, että Relax-turvasta oli puhetta edellisessä vuosihuollossa. Auton tiedot löytyivätkin koneelta.

  "Huoltoneuvoja totesi, että homma selvä, vika korjataan Relax-turvalla. Kyllä siinä tuli kiiteltyä kovasti."

  Relax-turva aktivoidaan automaattisesti valtuutettujen Toyota-korjaamoiden vuosihuolloissa. Kun kriteerit täyttävä Toyota-auto käytetään merkkihuollossa ensimmäistä kertaa muun huoltoliikkeen jälkeen, turva aktivoituu kuukauden karenssiajan kuluttua.

  Vuosihuolto jatkaa Relax-turvan jatkossakin

  Tsushoautolla vikaan tutustuminen aloitettiin koeajolla. Tarkempi selvitys vahvisti, että auto kävi kuin kävikin kolmella sylinterillä. Syypääksi löytyi sytytysvika: nelossylinterin puoli oli viallinen. Korjauskustannus olisi ollut noin 1050 euroa ilman Relax-turvaa. Nyt se oli ilmainen.

  Pesonen kertoo käyttävänsä autonsa huollossa Tsushoautossa kerran vuodessa, vaikka ajokilometrit jäävät nykyään alle kymmenen tuhanteen kilometriin.

  "Autossa oli ensimmäiset neljä vuotta huolenpitosopimus. Relax jatkaa sen turvaa hyvin."


 • Kuka

  Heimo Pesonen, Vantaa

  Toyota Auris Touring Sports

  Relax-turvasta korjattu vika: Sytytyspuola


   

  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 160 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje