1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Tuttu merkki yllätti uudella palvelulla
Toyota palvelee

Tuttu merkki yllätti uudella palvelulla

Toyota Relax
Toyota Yaris on tuttu automalli lappeenrantalaiselle Antti Kokkalalle yli 20 vuoden ajalta. Sen korjauttaminen ilmaiseksi on kuitenkin uusi ja yllättäväkin asia.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Antti Kokkalan kotialbumi
 • 19.9.2022
 • Ongelmat ilmastointijärjestelmässä huomaa helpoiten keväällä, kun aurinko porottaa talven jälkeen ensimmäisiä kertoja niin anteliaasti, että lämmityskausi vaihtuu jäähdytykseen. Lappeenrantalainen Antti Kokkala huomasi juuri tällaisena hetkenä, ettei hänen Toyota Yaris -henkilöautonsa ilmastointi toiminut totutusti.

  Kokkala sai ripeästi yhteyden tuttuun huoltoneuvojaan Sami Reposeen Saimaan Auto-Aritassa Lappeenrannassa. Auto tutkittiin ja kävi ilmi, että ilmastoinnin lauhduttimen korkki vuosi. Kokkala muistelee pohtineensa, että viallinen korkki on varmastikin helppo korjata. Saimaan Auto-Aritan huollosta kuitenkin kerrottiin, että järjestelmän kovan paineen takia koko lauhdutin joudutaan uusimaan. Sen hinta on 650 euroa.

  "Oli hämmentävä tilanne, kun kuulin seuraavaksi, ettei korjaus maksa minulle mitään. Oli äärettömän positiivinen yllätys, että moottorin komponenttien lisäksi myös ilmastointijärjestelmä on osa Toyota Relax -turvaa", Kokkala sanoo.

  Toyota Relax-turvasta kerrottiin edellisessä vuosihuollossa

  Kokkala oli käyttänyt vuoden 2015 Yariksen vuosihuollossa ennen vuodenvaihdetta ja kuullut samalla uudesta korjauskustannusten ennakointia helpottavasta palvelusta.

  "Huollon laadusta on pidettävä huolta, jotta tällaisen palvelun voi tarjota. Oma kokemukseni on, että Toyota-huollossa tehdään jopa pikkutarkkaa työtä, ja niin homma pelaakin."

  Kokkala tunnustautuu merkkiuskolliseksi autoilijaksi. Toyota voitti miehen puolelleen 1990-luvun lopulla, jolloin hän työskenteli Toyota-liikkeen automyyjänä.

  "Silloin sanottiin, että automyyjä myy asiakkaalle ensimmäisen auton ja jälkimarkkinointi toisen. Kun huolto palvelee, asiakas ostaa saman merkin auton uudestaan."

  "Relax-turva auttaa ennakoimaan kuluja"

  Kokkala ihastui Yarikseen jo mallin esittelyvuotena 1999. Ensimmäisen Yariksensa hän osti muutamaa vuotta myöhemmin. Hän kuvailee, että Yaris on pieni ulkomitoiltaan ja iso sisätiloiltaan.

  "Relax-turva auttaa ennakoimaan kuluja, jos jotain käy. Nyt huomasin konkreettisesti, että kulut todella maksetaan sieltä. Luotan Toyotaan kuin pukki sarviinsa. "


 • Kuka

  Antti Kokkala, Lappeenranta

  Toyota Yaris

  Relax-turvasta korjattu vika: Ilmastointijärjestelmän lauhdutin


   

  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 160 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua