1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Relax: Toyotalla myös vanha auto on takuun arvoinen
Toyota palvelee

Relax: Toyotalla myös vanha auto on takuun arvoinen

Toyota Relax

Kun autojen tekniikka kehittyy, autojen korjauksiin tarvitaan automerkin omaa erikoisosaamista. Tavallista laajempi ja reilumpi takuu kuuluu Toyota Relax -turvaan. Relax on palvelu, jonka myötä Toyota-kuskit nukkuvat yönsä rennosti.

 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 19.1.2023
 • ”Auton takuissa on se huono juttu, että ne tuppaavat jossakin vaiheessa loppumaan”, Toyotan tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen tiivistää.

  Toyotalla perustakuu on voimassa kolme vuotta ja esimerkiksi ladattavissa hybridi- ja sähköautoissa EV-laitteiden takuu kestää viisi vuotta. Entäs sen jälkeen: auton omistajaa kiinnostaa, kuinka toivoton tapaus oma auto on, kun uudehkon auton takuut raukeavat.

  Toyotasta pidetään huoli sen jälkeenkin, Toyotan jälkimarkkinoinnin viestintä- ja kiinnipitopäällikkö Totte Raivisto lupaa. Marraskuussa 2021 Toyotalla lanseerattiin takuuaikojen jatke, Toyota Relax -turva. Se vastaa autoilijoiden huoleen yllättävistä korjauskuluista, joihin autojen tekniikan kehittyessä voi upota pitkä penni.

  Toyota Relax korvaa yllättäviä rikkoutumisia

  ”Relax-turvan avulla yönsä voi nukkua rauhassa. Relax-turva korvaa huoltojen välissä laajasti eri osien yllättäviä rikkoutumisia. Sen sijaan kuluvia ja normaalien huoltojen yhteydessä uusittavia osia se ei kata”, Raivisto kertoo.

  Se on auton omistajalle hyvä uutinen. Parempi uutinen on vain Relax-turvan hinta.

  ”Relax-turva on Toyotan omistajalle ilmainen, eikä sen käyttöön saamiseksi tarvitse kuin huollattaa autonsa virallisessa Toyota-huollossa”, Raivisto muistuttaa.


 • FAKTA
  Näin saat Relax-turvan käyttöösi

  1. Relax-turvan aktivointi on harvinaisen helppoa. Riittää, kun teetät määräaikaishuollon valtuutetussa Toyota-huollossa. Relax-turva astuu ensimmäisellä kerralla automaattisesti voimaan kuukauden kuluttua aktivointihuollosta.

  2. Relax-turva on voimassa 10 vuotta tai jopa 200 000 km asti.

  3. Relax-turvan ylläpito edellyttää vain määräaikaishuoltamista huolto-ohjelman mukaan. Jos huollon tekeminen myöhästyy, Toyota Relax -turva astuu voimaan huollon jälkeen vasta kuukauden karenssiajan jälkeen.

  4. Relax-turva kattaa huoltojen välissä yllättävät hajoamiset. Sen sijaan normaalisti kuluvat ja uusittavat osat eivät kuulu turvan piiriin. Kattavan listan voit katsoa täältä.

  Lue lisää: toyota.fi/relax


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje