1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Toyota Relax – turvallisin tapa autoilla
Toyota palvelee

Toyota Relax – turvallisin tapa autoilla

Toyota Relax

Toyota-kuskilla on huolettomampaa. Maksuton Toyota Relax -palvelu turvaa määräaikaishuollettua autoa jopa yli 10 ikävuoteen ja yli 200 000 ajokilometriin asti.

 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuva: Toyota
 • 21.11.2022
 • Toyota Relax on veloitukseton palvelu, joka tuottaa Toyota-auton omistajalle sitä mielenrauhaa, josta Toyota on tunnettu. Suurimmassa osassa Euroopan maita voimassa oleva Relax tuo turvaa, jos Toyota-jälleenmyyjäliikkeessä tai valtuutetussa Toyota-korjaamossa määräaikaishuollettuun autoon tulee yllättävä vika. Normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset eivät kuitenkaan kuulu turvan piiriin.

  "Relax kattaa yllättävät korjaustarpeet töineen ja varaosineen. Se on hyvin pitkälti verrattavissa valmistajan myöntämään tehdastakuuseen. Palvelu korvaa esimerkiksi auton moottorin hajoamisen, pyöränlaakerin rikkoutumisen sekä valtaosan sähkövioista. Vian ilmaannuttua auton voi viedä mihin tahansa Toyota-huoltoon Suomessa", Toyota Auto Finlandin jälkimarkkinoinnin kiinnipito- ja viestintäpäällikkö Totte Raivisto kertoo.

  Toyota Relax on saatavissa kaikkiin ikä- ja ajokilometrirajan alittaviin, Euroopan markkina-alueelle ensirekisteröityihin Toyotan henkilö- ja pakettiautoihin. Turva on voimassa valtuutetuissa Toyota-korjaamoissa suurimmassa osassa Euroopan maita. Se tuo turvaa, jos autoon vaikkapa kesälomamatkalla ilmaantuu korjaustarpeita.

  Relax-turvan piirissä on nyt yhä useampi Toyota

  Toyota Relax -palvelu lanseerattiin käyttöön vuosi sitten samanaikaisesti Lexus-sisarmerkin Lexus Relax -palvelun kanssa. Sittemmin Toyota Relaxin käyttäjäkunta on kasvanut vauhdilla – turvan piirissä on jo yli 70 000 Toyota-asiakasta. Uuden palvelun 1-vuotisjuhlien kunniaksi Toyota päätti pidentää turvan kattavuutta 160 000:stä 185 000 kilometriin. Turvan saa alle 10-vuotiaaseen menopeliin.

  "Haluamme tarjota Relax-turvan niillekin autoilijoille, jotka ajavat enemmän. Meille on tärkeää varmistaa, että asiakkaillamme on vuodesta toiseen käytössään turvallinen ja luotettavasti toimiva kulkupeli, jolla on ilo taittaa matkaa. Relax kertoo paljon Toyotan laadusta. Kilpailijoillamme ei vastaavia palveluita ole maksutta tarjolla", Raivisto sanoo.

  Turvan pituuden voi maksimoida määräaikaishuollattamalla auton ennen 185 000 kilometrin rajapyykin ja 10 vuoden ikärajan täyttymistä. Silloin Relax turvaa autoa seuraavaan määräaikaishuoltoon saakka, eli lähelle 11 ikävuotta ja automallin huoltovälistä riippuen 200 000 kilometriin tai jopa sen yli. Esimerkiksi pakettiautoissa, joiden huoltoväli on 30 000 kilometriä tai 2 vuotta, turva voi kattaa ajot lähes 215 000 kilometriin saakka.

  Kun aiemmin muualla huollettu auto määräaikaishuolletaan Toyota-verkostoon kuuluvassa liikkeessä, tulee Relax-palvelu voimaan 30 päivän karenssiajan jälkeen.

   

  Relax-palvelun piiriin myös aiemmin merkkihuoltamattomat autot

  Erityisen poikkeukselliseksi palvelun tekee se, että Relaxin saa käyttöön, vaikka autoa ei olisi aiemmin huollettu Toyotalla.

  "Kun aiemmin muualla huollettu auto määräaikaishuolletaan Toyota-verkostoon kuuluvassa liikkeessä, tulee Relax-palvelu voimaan 30 päivän karenssiajan jälkeen. Säännöllisesti Toyotalla määräaikaishuolletussa autossa tällaista karenssia ei luonnollisesti ole, vaan turva on voimassa ilman katkoksia", Raivisto toteaa.

  Muista huollattaa ajoissa

  Raivisto painottaa, että määräaikaishuollon ajoittamisen osalta tulee olla tarkkana. Jos huolto tehdään määräaikaishuolto-ohjelmaan kirjatun aika- tai kilometrirajan ylittymisen jälkeen, Relax-turva katkeaa 30 päivän karenssin ajaksi.

  "On tärkeää huomioida huollon jonotusaika. Huoltovaraus kannattaa tehdä noin kuukautta ennen huollon aikarajan tai 1000 kilometriä ennen ajokilometrirajan täyttymistä tai heti ajotietokoneen ilmoitettua huoltotarpeen lähestymisestä. Näppärintä huollon varaaminen on toyotahuoltovaraus.fi-sivuston tai oman Toyota-jälleenmyyjän verkkosivuston kautta", Raivisto vinkkaa.

  Tutustu Toyota Relax -turvan sisältöön.


 • Onko Toyota Relax saatavilla autoosi?

  • Kaikille palveluun oikeutetuille Toyota-malleille myönnetään Relax-turva automaattisesti vuosihuollon yhteydessä.

  • Ensimmäisen Relax-turvan aktivointihuollon jälkeen on 1 kk karenssi, jolloin turva ei ole voimassa. Jos tämän jälkeen noudatetaan huolto-ohjelmaa, niin Relax-turva on jatkuvasti voimassa ehtojen mukaisesti.

  Milloin Toyota Relax -turva aktivoituu seuraavaksi huoltoväliksi:

  • Auto on yli 2 vuotta vanha tai sillä on ajettu yli 85 000 kilometriä. 

  • Toyotan yleistakuuta on jäljellä alle vuosi tai alle 15 000 ajokilometriä. 

  • Ajoneuvo on alle 10 vuotta vanha ja sillä on ajettu alle 185 000 kilometriä.

  Turvan kesto

  • Toyota Relax -turva alkaa huolto-ohjelmaan kuuluvasta huoltokäynnistä ja jatkuu aina seuraavaan huoltoväliin saakka (yleensä 12 kuukauden tai 15 000 ajokilometrin päähän). Toyota-mallisi suositellut huoltovälit löydät auton huoltokirjasta.

  • Huoltokirjassa mainittua huoltoväliä ei saa ylittää ajallisesti, tai kilometrimääräisesti, jos haluaa Relax-turvan pysyvän voimassa. Muistathan varata autosi huollon ajoissa.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje