Eko-ajaminen

Aja puhtaammin ja turvallisemmin

Voimme kaikki vaikuttaa ajotavallamme sekä päästömääriin että polttoaineenkulutukseen. Toyotalla on tarjota sinulle koko joukko vihjeitä ja ohjeita riippumatta siitä, ajatko hybridillä tai tavallisella autolla.

Ajotavallasi on merkitystä

Entistä parempien autojen valmistaminen ei ole ainoa tapa suojella ympäristöä ja säästää luonnonvaroja. Ajotapaasi muuttamalla voit säästää polttoainetta ja tuottaa vähemmän päästöjä. Uudenlainen ajotapa on helppo oppia ja se tekee ajomatkasta nautinnollisen, joustavan ja kaiken lisäksi se säästää usein aikaa. Sen lisäksi, että ajotapa on ympäristöystävällinen, se on turvallisempi myös muille tiellä liikkujille ja se säästää autosi polttoaine- ja ylläpitokustannuksissa.

Monet nykyajan autoista, erityisesti hybridit, helpottavat ajamista. Yksi tällainen apukeino on stop&start-järjestelmä. Lisäksi hybridiautot ottavat esimerkiksi jarrutettaessa ja hidastettaessa talteen energiaa, joka ladataan hybridiakkuihin. Perinteisissä autoissa voit parantaa taloudellisuuttasi esimerkiksi kojelaudan vaihtovaloa seuraamalla. Ja tietenkin auton kunnossapito ja säännöllinen huolto pitävät huolen siitä, että auto mahdollistaa taloudellisen ajamisen.

Runsaasti etuja
/
/
/
/
8 ohjetta ympäristöystävällisempään autoiluun
/
Älä kuljeta mukanasi turhaa tavaraa tai esim. suksiboksia auton katolla silloin, kun et sitä tarvitse. Katolla oleva suksiboksi lisää ilmanvastusta ja polttoaineenkulutusta 5–40 %.
/
Navigaattorin avulla löydät useimmiten lyhyimmän reitin ja vältät pahimmat ruuhkat. Muistathan, että kylmä moottori kuluttaa huomattavasti enemmän polttoainetta, joten harkitse lyhyille matkoille muita liikkumistapoja.
/
Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti. Tarkastamalla paineet noin kerran kuukaudessa voit säästää polttoaineenkulutuksessa jopa 3 % ja samalla pidennät renkaiden käyttöikää.
/
Isommalla vaihteella ajettaessa moottorin kierrosluku on matalampi ja polttoainetta kuluu vähemmän. Jos autossasi on vaihtamisen apuvalo, hyödynnä sitä.
/
Sähköiset lisälaitteet (lasin lämmittimet, sumuvalot ym.) kuluttavat energiaa. Jos esimerkiksi käytät ilmastointia turhaan, polttoaineenkulutus saattaa kasvaa jopa 25 %.
/
Liikenteen tarkkailun ja liikennetilanteiden ennakoinnin avulla vältyt turhilta jarrutuksilta. Sopeuttamalla ajosi liikennevirtaan säästät polttoainetta.
/
Sulkemalla auton ikkunat ja hyödyntämällä auton ilmanvaihtojärjestelmää auto kuluttaa jopa 5 % vähemmän polttoainetta.
/
Sammuta autosi moottori aina, kun olet paikallasi enemmän kuin minuutin. Auton tyhjäkäynti kuluttaa turhaan polttoainetta.
8 ajovinkkiä hybridiautoilijoille
/
Tutustu hybridisi infonäytön toimintoihin ja näet hetkessä, paljonko autosi kuluttaa energiaa ajaessasi.
/
Paina kaasupoljinta tasaisella, pehmeällä voimalla. Näin autosi hyödyntää sähköajotilaa pidempään.
/
Kytke ECO-ajotila päälle. Silloin autosi reagoi teräviinkin painalluksiin pehmeämmin ja myös ilmastointilaite toimii energiataloudellisemmin.
/
Ennakoivan jarruttamisen avulla jarrutusenergian talteenotto pystyy keräämään suuremman määrän energiaa akkuihin. Näin auto pystyy liikkumaan pidemmän matkan sähköajotilassa.
/
Tarkkaile kojelaudan tietoja ja mittareita ja voit olla varma, että akkujen varaus pysyy haluamallasi tasolla.
/
Älä siirrä vaihteenvalitsinta N-asentoon pysähtyessäsi, sillä silloin auto ei tuota sähköenergiaa varastoitavaksi akkuihin, vaan päinvastoin. Tarvittava energia otetaan akuista.
/
Maantieajossa tasainen ajonopeus on vähiten polttoainetta kuluttava etenemismuoto. Autosi navigaattorin avulla voit arvioida vaihtoehtoisia reittejä ja valita niistä taloudellisimman.
/
Hyödynnä sähköajotilaa aina, kun se on mahdollista. Sähköajotilassa autosi ei kuluta lainkaan polttoainetta eikä sen pakoputkesta tule päästöjä.

Lue lisää:

Toyotan kattava ympäristöhaaste 2050 – puhtaampaa ilmaa Toyotan kattava ympäristöhaaste 2050 – puhtaampaa ilmaa Toyota haluaa rakentaa ympäristöystävällisiä autoja. Kehitämme jatkuvasti uusia, entistä puhtaampia tapoja valmistaa autoja ja hävittää niitä. Toyotan kokonaisvaltaisen ympäristöajattelun 4 periaatetta Toyotan kokonaisvaltaisen ympäristöajattelun 4 periaatetta Toyotan 360-ympäristöajattelu perustuu neljän R:n ideaan: Reduce (Vähennä), Reuse (Käytä uudelleen), Recycle (Kierrätä) ja Recover (Paranna). Toyotan ympäristötavoitteisiin sisältyy kuusi haastetta Toyotan ympäristötavoitteisiin sisältyy kuusi haastetta Toyotan 2050 ympäristöhaasteisiin sisältyy kuusi eri haastetta. Ne liittyvät uusien tuotteiden kehittämiseen, valmistamiseen ja markkinoille tuomiseen. Toyotan vastuu ja suunnitelmat ympäristön suojelemiseksi. Toyotan vastuu ja suunnitelmat ympäristön suojelemiseksi. Toyotalla on vastuu ympäristön suojelusta ja parantamisesta. Tutustu ympäristöhankkeidemme historiaan ja tulevaisuuden ympäristösuunnitelmiimme.