1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Kesälomareissuille Relax-turvan siivittämänä
Toyota palvelee

Kesälomareissuille Relax-turvan siivittämänä

Toyota Relax

Kuusamolaisen Jarmo Ronkaisen perhe suunnitteli tulevaa kesälomamatkaa, kun perheen RAV4-maastoauton äänimaailmaan liittyi uudenlainen ujellus. Relax-turvalle olikin tarvetta.

 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Jarmo Ronkaisen kotialbumi
 • 24.4..2023
 • Voimansiirrosta sen täytyy kuulua, Jarmo Ronkainen pohti perheensä vuoden 2016 Toyota RAV4-hybridillä ajaessaan. Välillä ääni kuului selvästi, välillä se katosi: Ajoittain ylimääräinen ääni esiintyi tietyllä nopeudella ja ajoittain sen ilmestyminen riippui kaasupolkimen asennosta – oikea mysteeri siis.

  Ronkaisten kesälomiin kuuluvat pitkät automatkat, ja ylimääräisille voimansiirtoäänille ei niillä ole sijaa. Ronkainen ajoi Juhan Auton Kuusamon toimipisteeseen, missä hänet otti vastaan huoltoneuvoja Jari Voutilainen, tuttu mies vuosien asiakkuuden jälkeen.

  ”Suhde Juhan Autoon on kestänyt varmasti jo kymmeniä vuosia. Saan aina hyvää tietoa siitä, mitä autoillemme kannattaa tehdä.”

  Myös Relax-turvasta kerrottiin tuoreeltaan, kun se tuli voimaan vuoden 2022 lopulla.

  "Relax-turva oli tuttu asia jo entuudestaan, ja Juhan Auto on joka tapauksessa vakiopaikka autojemme huoltamiseen. Neuvojat ja mekaanikot ovat tuttuja ja luottamus tekemiseen siellä on hyvin vahva.”

  Vakuuttavaa vianetsintää

  Voutilainen otti voimansiirron ylimääräisten äänien selvittämisen asiakseen välittömästi. Ensin mahdollista vikaa etsittiin koeajolenkillä, mistä RAV4 ajettiin Juhan Auton korjaamon nosturille. Siellä työkaluksi valikoitui skooppi, jolla RAV4:n e-CVT-vaihdelaatikon sisälle kuulee äärimmäisen tarkasti.

  ”Olihan se järkytys kuulla, että koko vaihdelaatikko menee vaihtoon. Onneksi minulle oli kerrottu Relax-turvasta ja tiesin, että korjaus hoituu sillä.”

  Käynti korjaamolla jää mieleen harvinaisuutena. Ronkaiset ovat ajaneet yksinomaan Toyota-autoilla edelliset 15 vuotta.

  ”Täytyy sanoa, että aika lailla huolloilla on selvitty. Korjaamokuluihin on mennyt hyvin pieni summa sinä aikana – ei ole tarvinnut varata toimintatonneja autoiluun.”

  Hän harrastaa kalastusta ja monipuolista luonnossa liikkumista.

  ”Metsäautoteiden kunto ei aina ole kovin häävi, mutta Toyota RAV4:n kanssa pärjää hyvin, vaikka lunta olisi satanut parikymmentä senttiäkin, kun kuljettajalla on malttia. RAV4 on ollut harrastuksiin sopiva, huoleton auto.”


 • Kuka

  • Jarmo Ronkainen, Kuusamo

  Toyota RAV4 Hybrid

  Relax-turvasta korjattu vika: e-CVT-vaihdelaatikko


  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 185 000 kilometriä ajettuun autoon.

  Lue lisää Relax-turvasta    


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje