Toyota Easy Yksityisleasing

Usein kysyttyä

Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun.

Usein kysytyt kysymykset

Saanko itse valita autoni värin, varustetason ja haluamani lisävarusteet?

Voit itse valita autosi mallin, varustetason, värin sekä lisävarusteet. Automyyjäsi kertoo sinulle mahdollisuuksista ja auttaa sinua rakentamaan sinulle sopivimman kokonaisuuden.

Mitä jos minulla on vaihtoauto?

Toyota-myyjä tekee ostotarjouksen autostasi, ja kauppahinta autostasi maksetaan suoraan tilillesi. Mikäli autossasi on rahoitusta jäljellä, lunastamme loppuvelan puolestasi ja silloin loppuvelan ja kauppahinnan erotus maksetaan tilillesi.

Vaaditaanko yksityisleasing-sopimukselle käsirahaa?

Yksityisleasingissa ei ole käsirahaa, mutta joissain tapauksissa luottopäätösperustein voidaan edellyttää suurempaa ensimmäistä vuokraerää.

Mitä kaikkea Toyota Easy Yksityisleasingiin kuuluu?

 • sovittu ajokilometrimäärä ja huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot
 • sijaisauto Toyota Rent -pisteestä määräaikaishuoltojen ajaksi
 • öljynvaihdot ja -lisäykset
 • normaalista kulumisesta aiheutuneet tekniset korjaukset
 • sopimuksenmukaiset varusteet
 • vuokralleantajan toimittamat talvirenkaat ja normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusimiset sekä renkaiden kausivaihtotyöt.
 • rekisteröintikulut, katsastusmaksu ja arvonlisävero.

Katso lisätietoja sopimusehdoista.

Mitä sopimus ei kata, eli mitä autoilusta jää maksettavaksi yksityisleasingvuokran lisäksi?

Leasingvuokra ei sisällä seuraavia: Polttoaine, verot, sakot, ajoneuvon pesukuluja tai vakuutusta, mikäli sitä ei ole valittu kuukausierän yhteyteen.

Huolto-ohjelman tai normaalin käytön aiheuttaman kuluman ulkopuoliset korjaustoimenpiteet sekä käyttövirheestä tai ulkoisesta vauriosta johtuvat korjaukset tai kulut eivät myöskään kuulu sopimuksen piiriin. Katso lisätietoja sopimusehdoista.

Voinko lähteä auton kanssa ulkomaille?

Jos haluat matkustaa auton kanssa ulkomaille, tulee Toyota Rahoitukselta pyytää maastavientilupa sekä vakuutusyhtiöltä Green Card. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme maastavientilupaa koskien.

Miten vuokra maksetaan?

Leasingvuokra maksetaan aina etukäteen seuraavan kuukauden ajaksi lähettämämme laskun perusteella. Voit myös tilata verkkopankistasi meiltä E-laskun.

Miksi sain kaksi laskua lyhyen ajan sisällä?

Sopimuksen alussa ensimmäisen ja toisen kuukauden leasingvuokrien laskutus saattavat osua samalle ajankohdalle, sillä ensimmäisen kuukauden vuokra päästään laskuttamaan sopimuksen käsittelyn jälkeen ja toisen kuukauden vuokran eräpäivä voi tulla hyvin nopeasti tämän jälkeen.

Miten ja missä huollatan auton?

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimukseen kuuluvat mm. määräaikaishuollot ja renkaiden kausivaihdot. Huollot tulee suorittaa huolto-ohjelman mukaisesti Toyota jälleenmyyjällä tai valtuutetussa Toyota-merkkihuollossa. Toyotan huoltoverkostoon kuuluu Suomessa yli 80 pistettä. Voit varata ajan huoltoon sähköisesti tai soittaa valitsemaasi Toyota huoltoon. Mainitsethan huoltoa varatessasi, että kyseessä on leasingauto. Huolto laskuttaa huolloista suoraan Toyota Rahoitusta.

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimukseen kuuluu myös sijaisauto määräaikaishuoltojen ajaksi.

Mahdolliset tekniset korjaukset tulisi hoitaa pikaisesti. Tarkkailethan auton kuntoa ja tarvittaessa varaa aika Toyota huoltoon.

Miten toimin auton vikatilanteessa?

Auton vikatilanteisiin liittyviin kysymyksiin vastaa parhaiten oma Toyota-liikkeenne tai Toyota Infon maksuton puhelinnumero 0800-13663. Toyota Infon numerosta saa apua 24 tuntia vuorokaudessa (Tiepalvelu), mikäli matka katkeaa yllättäen. Katso lisää täältä.

Mitä teen, jos auto vahingoittuu?

Leasingautoissa tulee olla täyskaskovakuutus. Vahingon sattuessa tulee asiakkaan tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön, korjauttaa auto viipymättä Toyota-huollossa sekä hoitaa mahdollinen omavastuun osuus vakuutusyhtiölle. Katso lisää täältä.

Mitä jos ajan sopimuskilometreihin nähden enemmän tai vähemmän?

Mikäli huomaat missä vaiheessa sopimusta tahansa kilometrejä kertyvän enemmän tai vähemmän sovittuihin kilometreihin nähden, on sopimukseen hyvä tehdä kilometrimuutos. Sopimusmuutoksissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Ilmoitathan autosi mittarilukeman muutosehdotuksen tekoa varten. Sopimusmuutoksista veloitamme kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisen toimenpidekulun.

Jos auton palautuessa autossa on enemmän ajokilometrejä, kun sopimukseen on kirjattu, veloitamme sopimuksen mukaisen ylikilometriveloituksen, esim. Yaris 12snt/km. Ylikilometriveloituksen tarkan määrän näet omalta sopimukseltasi.

Miten toimin, jos haluan päättää sopimuksen vuokrakauden aikana?

Toyota Easy Yksityisleasing -sopimus tehdään määräajaksi. Mikäli sopimus halutaan päättää ennenaikaisesti, veloitamme sopimuksen mukaisen purkumaksun. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin selvitämme, millaisin ehdoin palautus onnistuu.

Sopimuksen purkumaksu on kolmekymmentä (30) prosenttia ajoneuvon palautuspäivän ja sopimuskauden päättymispäivän välisestä verollisesta vuokrasta. Korvaus on kuitenkin aina vähintään kolmen (3) kuukauden vuokraa vastaava summa.

Voiko sopimuksen siirtää toisen henkilön nimiin?

Pyynnöstäsi voi Toyota Rahoitus siirtää leasingsopimuksen toisen henkilön nimiin. Tällöin uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevat vuokrat leasingsopimuksen ehtojen mukaisesti. Siirtohetkellä sopimuksen tulee olla ajan tasalla.
 • Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Ilmoitathan uuden haltijan nimen, osoitetiedot, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen sekä toivotun muutosajankohdan.
 • Toyota Rahoitus lähettää sopimuksen siirrosta sitoumuksen allekirjoitettavaksi sähköistä allekirjoituspalvelua käyttäen.
Siirron edellytyksenä on myönteinen luottopäätös sekä vakuutusyhtiön meille lähettämä jäljennös uudesta vakuutushakemuksesta. Tämän jälkeen Toyota Rahoitus hoitaa auton uudelleenrekisteröinnin.

Hakemuksen lähettämisestä Toyota Rahoitus veloittaa kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukaisen toimenpidepalkkion.

Jos tilaan uuden auton, voinko pitää nykyistä Toyota Easy Yksityisleasing -autoa siihen saakka, kunnes saan uuden autoni?

Kyllä, voimme jatkaa nykyistä sopimustasi siihen saakka, kunnes ehdit saada uuden autosi. Asiasta sopimiseksi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Miten toimin, kun sopimus on päättymässä?

Sopimuksen lähestyessä loppuaan saat ilmoituksen Toyota Rahoitukselta. Jos auton vaihto ei ole vielä ajankohtaista, olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle jatkotarjouksen.

Ellei muuta ole sovittu, auto tulisi palauttaa viimeistään sopimuskauden päättymispäivänä ensisijaisesti siihen Toyota-liikkeeseen, josta auto on vuokrattu.

Muistilista auton palautukseen liittyvistä asioista:
 • Sovi palautusaika etukäteen Toyota-liikkeen kanssa.
 • Palauta auto pestynä ja leasingsopimuksen mukaisin varustein (mm. kesä- / talvirenkaat, virta-avaimet sekä moottorilämmittimen johto).
 • Auton mahdolliset vauriot tulee olla korjattuina.
Toyota-liikkeessä tehdään kirjallinen palautustarkastus yhdessä asiakkaan kanssa.

Palautustarkastus käsitellään Toyota Rahoituksella ja tarvittaessa laskuttamme asiakkaalta mahdolliset ylikilometrit ja kunnostukset. Katso lisää sopimusehdoista.

Voinko pitää auton sopimusajan päätyttyä vielä vuoden?

Jos autonvaihto ei ole ajankohtainen leasingsopimuksen päättyessä, voi Toyota Rahoitus tehdä ehdotuksen sopimuksen jatkamisesta. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle jatkotarjouksen.

Voinko ostaa auton omakseni sopimusajan päätyttyä?

Mikäli haluat neuvotella auton ostamisesta omaksesi, ole yhteydessä auton luovuttaneeseen Toyota-liikkeeseen.

Kuka on palveluntarjoajana Toyota Easy Yksityisleasingissa?

Toyota Easy Yksityisleasing -palveluntarjoaja on Toyota Finance Finland Oy. Auto tilataan ja luovutetaan valitsemasi Toyota-jälleenmyyjän toimesta.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi ja kysy lisätietoja tai pyydä tarjous.

Lisää rahoituksesta

Leasing – ohjeita vuokralleottajalle Leasing – ohjeita vuokralleottajalle Tietoa Huoltoleasing tai Rahoitusleasing -auton sopimuksiin liittyvistä asioista. Leasing – ohjeita käyttäjälle Leasing – ohjeita käyttäjälle Tietoa Huoltoleasing tai Rahoitusleasing -autosi ajamiseen ja käyttöön liittyvistä asioista. Toyota Leasing Leasing Toyota Rahoituksen leasingpalveluiden avulla pidät yrityksesi autokannan ajanmukaisena ja autoilukustannukset hallinnassa. Harkitsetko sähköautoa Harkitsetko sähköautoa Sähköautot kiinnostavat, puhuttavat ja jakavat mielipiteitä. Kenelle sähköauto sopii ja mitä asioita hankinnassa on hyvä ottaa huomioon? Katso video ja lue asiantuntijoiden vinkit sähköautoa harkitseville.