1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Merkkihuolto sinetöi Relax-turvan
Toyota palvelee

Merkkihuolto sinetöi Relax-turvan

Toyota Relax
Väljä alapallonivel on yleinen syy korjauskehotukseen katsastusasemalla. Myös lappeenrantalainen Antton Ojalainen jatkoi katsastusinsinöörin pakeilta tuttuun Toyota-merkkihuoltoon. Varaosan ja työt kuittasi Relax-turva.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Antton Ojalaisen kotialbumi
 • 5.9.2022
 • Proace on tekevän auto. Lappeenrantalainen Antton Ojalainen on tarjonnut remontointi- ja mökkitalkkaripalvelua oman päivätyönsä rinnalla. Rakennuspalvelu Ojalaisen työautona on palvellut viiden vuoden ajan vuoden 2017 Toyota Proace -pakettiauto. Ensin Ojalainen harkitsi uuden Proacen tilaamista, mutta tarttui autoliikkeen vuokraamosta myyntiin tulleeseen, vain 6000 kilometriä ajettuun malliin.

  "Perheessä on ollut Toyotalta sekä RAV4 että Corolla Verso. Nyt odotamme, että uusi Toyota Corolla Cross saapuu helmikuussa juuri ennen hiihtolomareissua."

  Katsastuspäivänä kävi ilmi, että Proacen alapallonivel on väljä. Ojalainen sanoo, ettei ajossa tuntunut tai kuulunut vielä väljän nivelen kolahtelua, mutta insinöörin merkintä oli selvä: Seuraavaksi on varattava korjausaika.

  Välihuolto toi Relax-turvan voimaan

  Toyota Proacen kolmen vuoden ja 100 000 kilometrin takuu oli ehtinyt umpeutumaan. Ojalaisella oli kuitenkin tuoreessa muistissa liittyminen Relax-turvaan.

  "Olin käyttänyt auton vuosihuollossa syksyllä ennen Relax Turvan lanseerausta. Käytin auton vuodenvaihteessa huollossa uudelleen, jolloin pääsin Relaxin piiriin."

  Saimaan Auto-Aritan huoltoneuvoja Sami Reponen vahvisti jo aikaa varatessa, että myös alapallonivel korjataan Relax-turvasta.

  "Tällaisiin palveluihin suhtautuu vähän skeptisesti, että miten se toimii, kun joutuu koeponnistamaan mitä korvaukset lopulta ovat. Nyt sen näki, ja korjaus korvattiin kokonaan."

  Toyota Proace muokkautuu harrastusautoksi

  Ojalainen pohtii, että Relax-turva vastaa pääpiirteittäin tehdastakuuta.

  "Käytettyihin autoihin saa ostettua monessa paikassa lisävakuutuksen, mutta ne eivät välttämättä olekaan niin kattavia, ja omavastuut voivat olla suuria."

  Vuoden 2017 Proace on edelleen varsin tuore työauto, ja sivutoimessa kertyneet kilometrit ovat jääneet vähäisiksi. Lähitulevaisuudessa Ojalaisen suunnitelmissa on keskittyä päivätöihin ja lunastaa toiminimen auto yksityiskäyttöön.

  "Harrastamme koko perhe maastopyöräilyä, ja välillä reissuihin lähtee kuomukärryllinen pyöriä mukaan. Proacesta tulisi mahtava harrastusauto, jossa varusteet kulkevat helposti mukana."


 •  Kuka

  Antton Ojalainen, Lappeenranta

  Toyota Proace

  Relax-turvasta korjattu vika: Väljä alapallonivel


   

  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 160 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua