1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Relax-turva korvasi luottoauton turbon | Toyota Way
Toyota palvelee

Relax-turva korvasi luottoauton turbon

Toyota Relax
Kemijärveläinen Aarre Javarus huollattaa autonsa säntillisesti, sillä se on paras keino estää odottamattomat korjauskulut. Merkkihuolto takasi myös Relax-turvan ja ilmaisen korjauksen turbovian yllättäessä.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Toyota ja Aarre Javaruksen kotialbumi
 • 16.6.2023
 • Toyota Auris Touring Sports on kemijärveläisen Aarre Javaruksen yhdeksäs Toyota peräjälkeen. Kesän taittuessa syksyyn vuonna 2022 sporttisen farmarin menohalut nyykähtivät yllättäen.

  ”Auto ei lähtenytkään kiihtymään ohituksissa, vaan alkoi nykimään, eikä edelle vain päässyt ohittaessa”, hän kuvailee.

  Javarus vei Auriksen Kemijärven Toyota-merkkiliikkeeseen Juhan Autoon. Autokauppa ja sen huolto ovat Javarukselle tuttuja liikkeen koko historian ajalta. Siellä asia ratkesikin nopeasti: Auris tarvitsi uuden turbon. Sen vaihtamisen jälkeen kävi ilmi, että myös sytytyspuola tulee vaihtaa uuteen.

  ”Puolaa piti odottaa useampi päivä, mutta sain näiden korjausten ajaksi hybridi-Corollan käyttööni, ja pärjäsin sillä hyvin.”

  Merkkihuolto aktivoi Relax-turvan

  Määräaikaishuolto merkkiliikkeessä aktivoi seuraavan vuoden ajaksi Relax-turvan auton kymmeneen auton ikävuoteen saakka, ja jopa 185 000 kilometriä ajetulle autolle. Se korvaa muusta kuin normaalista kulumisesta johtuvat rikkoontumiset. Javarukselle Juhan Auton tarjoama merkkihuolto on jopa yksi syy pitäytyä Toyota-kuskina. Hän sanoo, että Juhan auto on ainoa merkkiliike Kemijärvellä ja muilla automerkeillä niiden huolto olisi Rovaniemellä saakka.

  ”En ole koskaan jättänyt määräaikaishuoltoa väliin. Huolloissa säästäminen maksaa remontissa isosti myöhemmin.”

  Tosin Toyota on vakiintunut merkkinä hänen ajamakseen jo hyvä tovi sitten. Auris Touring Sports on hänen yhdeksäs Toyotansa peräjälkeen.

  ”Edellinen autoni oli Avensis, jolla ajoin 487 000 kilometriä. Se näkyy olevan edelleen ajossa täällä Kemijärvellä.”

  Säännöllinen huolto pitää viat loitolla

  Javaruksen merkkiuskollisuudessa on samoja piirteitä, jotka löytyvät myös Relax-turvan taustalta: säännöllinen merkkihuolto pitää ongelmat minimissään.

  ”Avensikseen piti vaihtaa kytkin ja joitain muita kuluvia osia. ”

  Relax-turva on kirsikkana kakun päällä. Javarus sanoo törmänneensä tuttavapiirissä suureen hämmästykseen kertoessaan, ettei turbon ja puolan vaihto maksanut hänelle yhtään mitään.

  ”Moni on sanonut, että eihän se voi millään pitää paikkaansa! Selvästi Toyotan kannattaa kertoa tällaisesta turvasta vielä enemmän.”


 • Kuka

  Aarre Javarus, Kemijärvi

  Auto: Toyota Auris Touring Sports

  Relax-turvasta korjattu vika: Turbo ja sytytyspuola


  Relax-turva

  Toyota Relax -turva kattaa auton yllättävästä rikkoutumisesta koituvat korjauskustannukset, kun ne ovat peräisin jostain muusta viasta kuin normaalista kulumisesta.

  Maksuton turva aktivoidaan merkkihuoltokäynnillä aina vuodeksi, tai huoltoväliksi kerrallaan.

  Sen saa jopa 10 vuoden ikäiseen ja 185 000 kilometriä ajettuun autoon.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua