Hyvää joulua

Yhdessä ja yhteisesti

Tänä jouluna lahjoitamme Toyotan joulutervehdysvarat Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnan tukemiseen. Vuodesta 2009 toimineen järjestön tavoitteena on antaa jokaiselle lapselle tasa-arvoinen mahdollisuus hyvään arkeen. Vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö jakaa vähävaraisille sekä kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Vuosi 2020 jää monien mieleen vuotena, jolloin maailmankirjat menivät sekaisin. Koronapandemia on ravistellut maailmaa ennennäkemättömällä tavalla, ja lopulliset vaikutukset selviävät vasta ajan kuluessa. Yksi asia on kuitenkin varmaa jo nyt: koronakriisin seurauksena Suomessa on aiempaa enemmän vähävaraisia lapsiperheitä. Eriarvoisuus on lisääntynyt, ja yhä useampaa lasta ja nuorta uhkaa syrjäytyminen.

Vähävaraisuus näkyy perheissä monin eri tavoin. Lasten ja nuorten kannalta se näyttäytyy useimmiten niin, ettei voi tehdä samoja asioita kuin muut, jolloin riski kokea itsensä ulkopuoliseksi kasvaa. Lapsena koettu köyhyys vaikuttaa pitkälle aikuisuuteen, sillä hyvinvoinnin perusta rakentuu lapsuudessa ja nuoruudessa.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ryn mukaan jopa 80 prosenttia vähävaraisten perheiden lapsista kertoo, että ei voi osallistua lainkaan tai voi osallistua vain rajallisesti harrastuksiin perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Järjestön pyrkimyksenä on, että lapselle rakkaan ja merkityksellisen harrastuksen ei tarvitse lakata perheen vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi.

Toiminnanjohtaja Eveliina Hostila Hopelta kertoo, että järjestön tavoitteena on jakaa harrastustukea 2500 lapselle vuoden 2021 aikana, ja Toyotan päätös lahjoittaa joulutervehdysvarat Hopelle auttaa osaltaan tavoitteen saavuttamisessa: ”Oma harrastus tuo lapsen elämään onnistumisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia. Itse valitun lajin parissa lapset ja nuoret tapaavat ystäviä ja viettävät laadukasta vapaa-aikaa. Ennen kaikkea harrastuksissa saadut kokemukset vahvistavat lapsen ja nuoren kykyä selviytyä vaikeistakin elämäntilanteista. Toyotan lahjoituksen avulla pystymme tarjoamaan monelle lapselle ja nuorelle lahjan koko ensi vuodeksi.”

Anna joululahjaksi harrastus

Haluatko olla mukana tekemässä tavoitteesta totta? Harrastuksen tukeminen on konkreettinen lahja, josta on saajalleen iloa koko vuoden. Mikäli haluat tukea vähävavarisen lapsen tai nuoren harrastamista, voit tehdä lahjoituksen verkossa: Anna joululahja koko ensi vuodeksi (lahjoituslomake.fi)

Lue lisää:

Rahoita lisävarusteet ja korjaukset kätevästi Toyota Huoltorahoituksella Rahoita lisävarusteet ja korjaukset kätevästi Toyota Huoltorahoituksella Tarvitsetko autoosi yksilöllisiä lisävarusteita, uuden rengassarjan tai korjauspalveluita, joita autovakuutuksesi ei kata? Toyota Huoltorahoitus on helppo ja edullinen palvelu, jolla katat ja hallitset lisävarusteisiin ja huoltoon liittyviä kuluja. Vaihtoauton hinta-arvio verkossa Vaihtoauton hinta-arvio verkossa Vaihtoauton hinta-arvion voi tehdä nyt kätevästi verkossa. Ilmoitat vain autosi perustiedot ja arvion auton kunnosta, ja saat välittömästi hinta-arvion. Ajankohtaista koronasta Ajankohtaista koronasta Maailmalla ja Suomessa leviävä koronavirus (Covid-19) mietityttää monia asiakkaitamme. Keräsimme avuksenne listan usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen. Toyotan digitaaliset palvelut Toyotan digitaaliset palvelut Toyota-liikkeet palvelevat asiakkaitamme normaalisti kautta maan. Teemme kaikkemme, jotta asiointi olisi turvallista ja sujuvaa: henkilöstömme on ohjeistettu toimimaan vastuullisesti ja olemme tehostaneet siivoustoimenpiteitä niin liikkeissä kuin autokaluston osalta. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota digitaalisten palvelujemme toimivuuteen.