Toyotan WRC-kuljettajat kaudella 2020

Mukana rallin suurlupaus Kalle Rovanperä

Kuusinkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Ogier siirtyy Toyota Yaris WRC:n puikkoihin kaudelle 2020. Ogierin lisäksi Toyotan talliin siirtyvät kokenut Elfyn Evans sekä rallin suurlupaus Kalle Rovanperä.

Toyota Gazoo Racing

Toyotan talliin siirtyvä Ogier kiinnitti nimiinsä kuusi peräkkäistä henkilökohtaista maailmanmestaruutta vuosina 2013–2018 kartturinsa Julien Ingrassian kanssa. Ogierin voitonnälkää ei suinkaan ole vielä tyydytetty, ja 35-vuotias ranskalainen siirtyykin seitsemäs mestaruus mielessään talliin, jonka autolla hän uskoo pystyvänsä palauttamaan mestaruuden jälleen nimiinsä.

Elfyn Evans puolestaan nappasi ensimmäisen WRC-osakilpailuvoittonsa kotimaisemissaan Walesissa 2017 ja on sittemmin todistanut olevansa nopea ja varma kuljettaja kaikilla alustoilla. 30-vuotias walesilainen siirtyy Toyotan talliin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi yhdessä kartturinsa Scott Martinin kanssa.

Suomalaisväriä Toyotan kuljettajakolmikossa edustaa vasta 19-vuotias rallin suurlupaus Kalle Rovanperä. Rovanperä siirtyy Toyotan talliin yhdessä kartturinsa Jonne Halttusen kanssa kaksivuotisella sopimuksella. Kaksikko voitti vakuuttavalla tavalla WRC 2 Pro -luokan kaudella 2019 ja on valmiina uusiin haasteisiin WRC-luokassa.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen on on tyytyväinen ensi kauden kuljettajakolmikkoonsa. ”Tavoittelemme mestaruuksia niin ensi kaudella kuin jatkossakin. Tiedämme Sébastienin olevan vahva kuljettaja ja odotamme innolla yhteistyötä hänen kanssaan. On hienoa, että olemme saaneet talliimme hänen kaltaisensa mestarikuljettajan. Se kertoo paljon siitä, mitä olemme saaneet aikaan yhdessä tiimin kanssa vain muutaman vuoden aikana.

Elfyn puolestaan on taitava ja älykäs kuljettaja, jolla on kyky tuoda tärkeitä pisteitä tallille. Kallen olen tuntenut hänen nuoruusvuosistaan asti, ja on aina ollut selvää, että siinä pojassa on jotain erityistä. Hänellä on vielä paljon opittavaa, mutta olen vakuuttunut siitä, että Kalle on valmis tähän haasteeseen. Tässä yhteydessä haluan myös kiittää Ottia ja Martinia, Jari-Mattia ja Miikkaa sekä Krisiä ja Sebiä kaikesta tiimin hyväksi tehdystä työstä. Toivon heille kaikille kaikkea hyvää.”

Tallin tuoreet kuljettajat eivät myöskään peittele tyytyväisyyttään. Kolmikko on innoissaan siirtyessään Toyotan kaltaiseen vahvaan talliin, jota johtaa lapsuusaikojen idoli Tommi Mäkinen. Siinä missä Ogier ja Evans ovat jo kokeneita WRC-kuljettajia, on Rovanperällä kaikkein eniten opittavaa. ”Uskon, että ensi kaudesta tulee vaativa. Isoin haaste on oppia tuntemaan uusi auto ja ne rallit, jotka on tuotu uusina ensi vuoden kisakalenteriin. Etenkin alussa eteen tulee paljon uutta. On hienoa päästä samaan tiimiin sellaisten kokeneiden kuljettajien kuin Sébastien ja Elfyn kanssa. Uskon, että voin oppia heiltä todella paljon”, Rovanperä toteaa.

Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen.

Lue lisää:

Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa Toyotalle kolmas peräkkäinen voitto Neste rallissa TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi teki sen, mitä tallin tunnuslauseessa luvataan: Pushing the Limits for Better. Tallin virolaiskaksikko, Ott Tänak sekä kartanlukija Martin Järveoja ajoivat sunnuntaina Jyväskylässä päättyneessä Neste Rallissa upeasti WRC-luokan voittoon. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyota varmisti merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa. Toyotan TOYOTA GAZOO Racing WRT varmisti rallin merkkimestaruuden kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa. Mestaruuden sinetöi Jari-Matti Latvalan upea voitto. Merkkimestaruus on Toyotalle neljäs. Edellisen kerran merkkimestaruutta juhlittiin vuonna 1999. Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Legendan paluu. Toyota GR Supra Racing Concept Uusi GR Supra Racing Concept herättää henkiin Toyotan juhlituimman urheiluauton nimen ja hengen. Se on kompakti, uhmakas ja puhdaslinjainen kilpakonsepti, joka tuo uutta voimaa niin kilparadoille kuin maanteillekin. Toyota – 40 vuotta Dakar-menestystä Toyota – 40 vuotta Dakar-menestystä Vaativat aavikkorallit ovat jo pitkään olleet osa Toyotan tuotekehitystyötä. Maailman vaativimmissa olosuhteissa kehitetyt ja testatut auto kestävät kaikkialla.